Metabloggande,  Vardagsfilosoferande

Tjejer som gör saker

Igår hängde jag med Mirijam och hennes trevliga svenska vänner Helena och Carolina. Och jag håller med om det Mirijam säger i det här inlägget om bloggkompisar – så himla bra grej!

Sen insåg jag också hur skönt det var att för en gångs skull hänga med ett gäng tjejer som kör motorcykel, hoppar fallskärm, åker snowboard, och reser till andra sidan jorden. Alltså, jag älskar mina tjejkompisar i USA, men det är knappt en enda av dem som gör något. Jag vet inte om den här passiviteten nödvändigtvis är en amerikansk grej, men jag har haft extremt svårt att hitta en enda tjej här att dela ovanstående intressen med. Killar däremot, såna kryllar det av. Det är lite tröttsamt.

0 Comments

 • burgschki

  åh kul, älskar bloggträffar! har träffat tre nära vänner via bloggen minst.

  apropå det här med att göra saker, alltså du gör ju extremt mycket förvisso så det stora flertalet förefaller ju sjukt slöa jämfört med dig. men förstår hur du menar och jag älskar att träffa folk som har saker på gång hela tiden och som man inte måste kämpa för att entusiasmera.

  • Cinderalley

   Ja, en gång i tiden träffade jag nästan alla mina vänner via Skunk, vad skulle man göra utan internet liksom?

   Haha, jag tycker verkligen inte att jag gör så himla mycket dock. Men det kanske är det som är mitt problem.

 • Anja

  Har läst båda inläggen nu (och hittat svensk tangenteinställning!) och det känns som om världen inte är så stor ändå men på ett bra sätt, att man kan ha vänner överallt och hålla kontakten. Jag vet att det är helt självklart nuförtiden men det är ändå fint 🙂

  Hursomhelst, vet precis vad du menar med folk som inte gör något, fattar inte grejen riktigt, blir dom inte väldigt uttråkade? Det kryper verkligen i kroppen på mig om det inte finns ett äventyr runt hörnet…

  • Cinderalley

   Nej världen är verkligen inte så stor, på både gott och ont. Men absolut, det är guld värt att lätt kunna hålla kontakten med folk på andra sidan jorden.

   Ja, jag måste också ha roliga saker inplanerade typ jämt för att inte dö av tristess haha.

 • Johanna

  Grymt med Mirijamdejt!

  Och ang amerikanska tjejer som passiva: När jag reste i Latinamerika reste vi ett tag med två amerikanska killar vi stött på längs vägen. De hävdade att INGA tjejer de kände skulle kunna få för sig att resa “så långt, helt på egen hand”. Jag störde mig asmycket och sa att de kanske bara kände en väldigt liten krets kvinnor, men det låg kanske någon mån av sanning i det där då?

  Såklart finns det massor av aktiva amerikanska kvinnor, men vissa saker/intressen är kanske mer ovanliga generellt sätt?

  • Cinderalley

   Alltså, jag vet inte, om man generaliserar ganska grovt så tror jag nog att det ligger rätt mycket sanning i det. Det finns så klart en massa undantag, men eftersom kvinnor och män i regel uppfostras på helt olika sätt i det här landet (där genustänkt mest gör folk provocerade) så är det sorgligt nog så att män tenderar att vara mer aktiva och kvinnor mer passiva. GROVT generaliserat alltså. Bara en sån sak som att kvinnor fortfarande är hemmafruar medan männen jobbar liksom…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *