Jobbrelaterat,  Matbloggen

Loooouuuuud noises

Idag sätter de upp gipsvägg i lägenheten ovanför min. Det är inte helt behagligt att sitta och lyssna på hela dagen, så jag försöker påminna mig själv om fördelarna med att jobba hemifrån, istället för att fokusera på den uppenbara nackdelen. Alltså, bra grejer:

1. Jag har både tvättmaskin och torktumlare i lägenheten, så jag kan tvätta medan jag jobbar utan att behöva gå till tvättstuga eller laundromat. Det är trevligt att kunna sluta jobbet vid 17-tiden och byta om till helt nytvättade kläder, och gå och lägga sig i nytvättade lakan några timmar senare.

2. Jag kan jobba i pyjamas. Det här ökar ju lite lathetskänslan här hemma, men jag ser helt enkelt ingen poäng i att dra på mig riktiga kläder när det ändå bara är jag och katterna här.

3. Jag kan lyssna på musik eller kolla på tv-serier medan jag jobbar, utan att störa någon annan.

4. Det kanske bästa av allt är ändå att jag har tillgång till mitt eget kök och kan laga mat på lunchen, och slipper hålla på med matlådor eller lunchmenyer. Idag slängde jag ihop en liten röra på blomkål, zuccini, vitlök, fetaost och ajvar. Gott, nyttigt och tog ungefär 10 minuter att laga.

Ja, det var väl det. Nu ska jag återgå till att försöka undvika att drämma huvudet i skrivbordet i ren frustration över oväsendet.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *