Konsumtionsglädjen,  Ytligheter

Den perfekta skinnjackan

Jag är ständigt på jakt efter två saker: de perfekta bootsen och den perfekta (fusk)skinnjackan. Min nuvarande samling består av ungefär 15 par boots och lika många skinnjackor i olika former och färger, och även om jag värderar alla högt så har det liksom aldrig riktigt sagt klick. Tills jag hittade den här jackan från Straight to Hell någon gång i början av förra året. Det är alltså en klassisk motorcykeljacka med massa fickor och rött innanfoder (viktigt!) OCH den är helt vegansk.

Sen kom jag mig liksom aldrig för att beställa den – mest för att jag ibland kan känna att 165 dollar är lite väl mycket att lägga på kläder jag egentligen inte behöver. Men så hjälpte jag min kille med en del grejer och eftersom han hade hört mig nämna den här jackan så köpte han den åt mig som tack. Alltså! Sån himla fin gest, speciellt eftersom ett enkelt “tack” hade räckt gott och väl.

001

003

004

Bara en sån sak som att den kom med en inbyggd flasköppnare!

Och så den enda bilden jag har lyckats ta med jackan på, trots att jag har använt den varje dag sen jag fick den för typ två veckor sen:

009

Det käraste jag äger just nu: jacka och hoj.

17 Comments

 • bela

  Skitsnygg!!!
  Jag tycker själv att det går framåt för kvaliteten på fuskskinnjackor. Det finns de där plastiga versionerna också men fler och fler börjar se riktigt äkta ut.
  (Y)

 • mirijam

  Först och främst Snygg jacka och snygg hoj, även om jag i fejjanomröstningen röstade för att lacka om den 🙂

  Sen en fråga: är det där på allvar vad du har på dig när du kör hoj? Jag är jätteintresserad av hur du tänker kring det eftersom jag slog mig rätt ordentligt när jag drog omkull i somras i typ 50 km/h och fick både blåmärken och skrapsår trots fullt mc-ställ med inbyggda skydd.

  Vet att jag alltid tänker samma när jag ser folk som hoppar fallskärm utan hjälm i USA (det får man ju inte göra i Sverige) – och det känns bara som en sådan sjukt onödig risk att ta? Och samma med kläderna. Snälla, säg att du åtminstone har kevlarjeans och inte kör med vanliga?

  • Cinderalley

   Tack! Och ja, tar nog och lackar om den efter sommaren 🙂

   Japp, det är ungefär vad jag brukar ha på mig, även om jag oftast kör i en annan mc-jacka med inbyggda skydd, högre boots samt hjälm och handskar. Dock oftast vanliga jeans.

   Har flera bekanta som varit med om otäcka mc-olyckor. Den enda gemensamma nämnaren för alla som överlevt dem (oavsett om de haft ordentligt med skydd eller kört i t-shirt) är att de har haft integralhjälm på sig och inte någon liten trekvartshistora. Tro mig, jag är väl medveten om riskerna.

 • phille

  jackan är görfin! Funtat på en likadan ett tag men osäker gällande storlek: vad har du för size på din (ser ut som vi drar samma storlek typ)? 🙂

  • Cinderalley

   Jag var också lite osäker, men sen sprang jag in i en kompis som har samma jacka och fick prova hennes. Om jag bara skulle ha den som FASHION liksom hade jag nog köpt en xs, men nu ville jag kunna köra hoj i den och kanske till och med få plats med en tröja under så jag köpte en storlek s. Passar perfekt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *