Livet och lyckan

Dirty leaves fall for you and me

Jag gjorde slut med M för en vecka sen. Det är konstigt, jag trodde verkligen att det skulle vara han och jag, att vi var in it for the long haul. Den där handlösa, falla-pladask-förälskelsen som höll i sig ganska bra under de nio månader vi var tillsammans, men som ändå inte räckte. Men det är okej. Jag har varit så olycklig de senaste månaderna att det inte riktigt fanns något annat val. Och det var sorgligt först, i ungefär två timmar, sen hade jag slut på tårar och överväldigades av en annan känsla. Lättnad, tror jag.

För grejen är att jag mår så himla mycket bättre när jag är ensam, singel. När jag inte behöver bry mig om någon annan än mig själv. Jag har skrivit om det tidigare, det här med att jag och förhållanden inte riktigt går ihop och att jag inte nödvändigtvis tror att heterosexuell tvåsamhet är det ultimata levnadssättet, oavsett vad media försöker inbilla oss.

Mina vänner säger att de inte har sett mig så här glad på länge, och jag känner det mest som att jag har fått mitt liv tillbaka. Vilket egentligen är ganska åt helvete, med tanke på att jag just gjorde slut med min bästa vän, den enda person jag har känt att jag vill vara tillsammans med för alltid. Men så är det ibland. Livet.

 

12 Comments

 • Fiat

  Vad trist att det tog slut, tänkte jag först skriva – men om du är lättad och glad (vilket man ju kan vara även om man gör slut med sin bästa vän) så är det ju egentligen grattis jag borde säga.

  Tycker också att förhållanden och att vara i ett är komplicerat. Fast å andra sidan var jag självvalt singel i fem år och då var jag inte så bra på att vara snäll mot mig själv – så jag är nog inte särskilt bra på något av det egentligen, när jag tänker efter.

  • Cinderalley

   Jomen det är väl egentligen både trist och bra, men grattis tycker jag nog är lämpligt ändå.

   Nä det är ju svårt, livet i allmänhet liksom. Jag är ju inte glad och lycklig 100% av tiden när jag är singel heller… men nästan!

 • Agnes

  Jag beklagar att du har behövt känna dig olycklig och ledsen, det är alltid mycket omtumlande känslor när det tar slut. Skönt att höra att du är lycklig igen 🙂 Håller med Egon om att det är ett modigt beslut.

  Tycker att det är befriande att läsa en text av någon som inte heller känner sig beroende av tvåsamhet! Det alla sa när jag gjorde slut med min sambo sen 4 år var “Ingen fara, du kommer hitta någon ny” och “Du är inte ensam, jag finns där”. Trots att jag aldrig själv uttryckte att jag kände mig ensam eller rädd att inte hitta någon ny partner. Vet att de menar väl men det finns några av oss som trivs alldeles utmärkt i vårat eget sällskap 🙂

  • Cinderalley

   Men åh, precis! Det är ju inte alls det man vill höra när man har gjort slut med nån, att man kommer hitta någon ny. Eller, det är i alla fall inte det jag vill höra. Håller helt med, och att trivas i sitt eget sällskap är ju guld värt 🙂

 • burgschki

  Åh! Tycker du verkar väldigt stark som vet vad du vill och vad du mår bra av. Det finns liksom inget annat att göra än att respektera sina känslor och lyssna på vad det är dem behöver. Och för att krydda med lite extra shrink talk, min terapeut som vad jag vet lever ett typiskt heteronormativt liv betonar gång på gång vikten av att leva som det passar en. utan hänsyn till samhällets konventioner, det finns inte “en” livskonstellation, alla måste själva få bestämma vad som funkar. för 30 år sen var det fortfarande kontroversiellt att skilja sig idag lever homosexuella ihop utan att (nåja) folk rynkar på ögonbrynen. om 30 år kommer samhället antagligen se helt annorlunda ut vad gäller relationer osv. finns ingen anledning till att grubbla varför en inte är pepp på vad majoriteten gör.

  Dessutom, när jag är nere och alla runt mig skaffar familj, fast jobb stabilitet osv och jag inte ens vet vilket land jag vill bo i om fem år än mindre kan tänka mig att bli sambo igen, så är du en av dem, utan att låta för jävla töntig, som inspirerar mig att gå min egen väg.

  Men en kram hur som helst.

  • Cinderalley

   Tack snälla, vilken fin kommentar. Men det är ju precis det som är grejen, att man måste lyssna på sina egna behov, annars blir man helt miserabel. Du inspirerar mig med för övrigt, blir så himla imponerad av alla grejer du gör på jobbet och så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *