Vardagsfilosoferande

Det goda livet

Det är fredag. Hade planer att gå ut ikväll med några kompisar, men det fick ställas in eftersom en av dem blev sjuk. Och min kille är iväg och campar hela helgen.

Men vet ni, jag tycker att det är så himla skönt?

De senaste åren har jag blivit så himla opeppad på att gå ut. Det känns så sjukt ovärt att betala dyra pengar för att dricka alkohol i en lokal full av jobbiga människor man inte känner och lyssna på musik man inte gillar, och som dessutom spelas så högt att man inte kan föra en ordentlig konversation. Och så alla jäkla fulla snubbar. Tack men nej tack.

Sitter alla gånger hellre hemma och tar en öl på soffan med trevligt sällskap och katter och bra musik. Eller läser en bok istället.

Inser att jag låter som Magda 82 jordsnurr nu, men så får det väl vara då. *Tant och stolt*

catbeer

4 Comments

 • Honey

  Äsch, det är gött att vara en sån tant! Väljer bok och katt i soffan framför vilken utekväll som helst. Det enda trista är när ens kompisar säger “menåååååh, du är så himla TRÅÅÅÅÅKIG”, men då brukar jag försöka tänka att det är skönt för dem att slippa umgås med mig som är så himla TRÅÅÅÅÅKIG 😛

  • Cinderalley

   Haha ja, man får ju liksom ha tålamod och vänta på att ens vänner ska nå samma mognadsnivå som en själv så man kan vara tråkiga tillsammans 😉

 • Angelica

  Känner precis likadant! Jag har gått från att för några år sedan vara ute på krogen varje helg till att gå ut någon gång ibland till att nu aldrig vistas i sådana miljöer. Alkoholintaget har minskat i samma takt som krogbesöken. När jag var yngre kunde jag inte förstå hur någon kunde tröttna på partylivet. Jag tänkte att alla trista 30-åringar lämnat det livet bakom sig endast för att det var vad som förväntades av dem. Sedan blev jag äldre själv och tröttnade helt enkelt på fest och fylla. Det var kul så länge det varade men det är inte för mig längre. Det är väl så livet är. Vissa saker är kul ett tag men sedan går vi vidare till något annat. Hellre det än att aldrig förändras och utvecklas tänker jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *