Bra saker,  Djur

Ridlektion here I come

Jag har inte kunnat träna ordentligt på ganska länge pga handled och axel och ben och annat som gör eller har gjort ont, och det börjar verkligen märkas på det faktum att jag INTE HAR NÅGRA MUSKLER KVAR. Så jag har försökt spåna fram olika träningsformer som inte går ut på att lyfta saker (inklusive sin egen kropp) men egentligen inte kommit på något som känns roligt. Min läkare tycker att jag ska börja simma, men jag gillar inte att bli blöt (?) samt har ingen baddräkt. Och den enda träningsformen jag egentligen tycker är rolig på riktigt, sådär så att det inte alls känns som träning, är ridning.

Jag red varje vecka i en massa år när jag var yngre, och för ett par år sen började jag igen. Sen flyttade jag långt från stallet och det blev liksom inte av att jag hittade ett nytt ställe att rida.

Men nu har jag bokat en ridlektion hos en ny tränare som är fokuserad på hoppning, vilket jag tycker är roligast. Ska dit imorgon och provrida. Jag vet inte alls hur bra det kommer gå med handled och axlar och allt, men känner ändå att de muskler som får jobba mest när man rider är ben och mage, och det borde jag klara av. Om inte annat så ser jag väldigt mycket fram emot att få vara nära mjuka hästmular och lukta häst igen. Min bästa lukt.

hastar

6 Comments

 • Gunnie

  Jag skulle faktiskt också vilja propagera för simning, allsidig och skön träning! Fast ja, blöt blir man ;)! Men ridning drömmer jag fortfarande om ibland!

 • Honey

  Åååh, så roligt! Jag red också en massa när jag var yngre, och jag funderar med jämna mellanrum på att börja igen. Men det är apdyrt här i Göteborg, dåliga tider för folk som jobbar kontorstider (om man inte vill stå i kö en halv livstid) och så är det ju det där med att man ska ha tid själv också…

  • Cinderalley

   Ja, det är ganska dyrt här med, ridning är ju en sån himla överklassport ha. Men här är det i alla fall väldigt flexibla tider, så det är bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *