Djur,  Katterna

Kattungelängtan!

Med jämna mellanrum får jag en sån himla längtan efter att skaffa fler katter. Katter är så himla bra. Just nu är jag helt såld på att adoptera en liten kattunge och döpa den till Salad (detta efter att jag häromdagen fick veta att Lamb of Gods sångare har en katt som heter Salad).

Och så tittar jag på bilder från när Ninja och Turtle var bebisar och det gör min kattungelängtan ännu starkare. Så, rent hypotetiskt, vad finns det för nackdelar med att ha tre katter istället för två? Jag tänker att det inte borde vara så mycket skillnad. Mer än att mina katter är väldigt bondade och det kan ta lite tid för en nykomling att ta sig in i den innersta kretsen.

kittens

kittens2

kitten3

Nu ska jag bara försöka övertyga Paul om att fler katter är en bra idé. Men det borde faktiskt räcka med att visa honom bilderna ovan.

8 Comments

 • Jenny

  Är just nu ganska sur på vår kattunge och undrar varför hon inte uppför sig exemplariskt som vår vuxenkatt. Alla andra dagar skulle jag säga: kör!

 • Anna Nio

  Fast den måste ju heta antingen typ Teenager eller Power, för att passa in med de andra två. Du kan ju inte bryta ett vinnande koncept här! 😀 Jag kan också tänka mig Splinter, fast det kanske är skämmigt för en katt att vara döpt efter en råtta iofs. ;D

 • Sara

  Inte så många nackdelar. Det är bra att ha ett säkert ställe att ha nykomlingen några veckor och låta katterna lära känna varann långsamt. Minskar risken för bråk. Jackson Galaxy har mkt om det på YT. En del videos handlar om när problem redan uppstått men mkt fungerar förebyggande också.

  Det är lättare att köpa en kattunge om dina är under 5 år. Är de äldre så brukar de tycka att det är jobbigt och kattungen kan bli utanför och ledsen/få problembeteenden (kissa utanför lådan ex). Isf är det bättre att köpa två kattungar samtidigt så de håller varann sällskap och leker med varandra. Som du säkert vet så är det full fart när de inte sover.

  Också att tänka på, vad har dina för personligheter? Vissa kattungar är mer på än andra, andra är lite coolare.

  Vanligaste problemet med två el fler är att man har för få kattlådor och då kissar och bajsar de utanför istället. Det rekommenderas minst en kattlåda mer än antalet katter du har, så 4 om du har 3 katter.

  Lol, det kanske märks att jag ska till mitt pass at the local shelter snart? (Gamla och skadade katter är också väldigt trevliga!)

  • Cinderalley

   TACK för den här kommentaren, jag tror jag behövde den för att ta ner mig lite på marken igen. Mina katter är 5 och 6 så de är väl på gränsen, men tror kanske eventuellt att jag ändå inte vill stressa dem i onödan just nu. Men i framtiden blir det nog fler djur vare sig de vill eller inte 🙂

 • Gunnie

  Ja, man behöver ju faktiskt bara titta på bilderna för att drabbas av akut kattungelängtan! Undrar bara vad Tassa skulle säga?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *