Vardagsanekdoter

Date night

pizza

Paul och jag hade date night igår. Vi gick till Stella Public House som är en hyfsat nyöppnad restaurang i San Diegos East Village. East Village är ett konstigt område just nu eftersom det är mitt uppe i en omfattande gentrifieringsprocess. För inte så länge sen var East Village ett område där i princip bara hemlösa höll till, men de skjuts långsamt undan till förmån för nybyggda bostadsrätter i skyskrapor med utsikt över havet, och trendiga restauranger och butiker och bryggerier. Det är en ganska hjärtskärande kontrast, alla människor i fina bilar och tjocka plånböcker som äter sig mätta på stans finaste barer medan folk svälter på gatan utanför.

Men, eh, nu var det inte alls det jag skulle skriva om. Utan detta: vi åt kantarellpizza! Under alla mina år i Kalifornien var det här kanske andra gången jag har lyckats hitta något med kantareller här? Blev så lycklig när kyparen läste upp dagens specials och nämnde kantareller att jag kan ha gett ifrån mig ett litet skrik. Kantarellpizza med fårost, mozzarella, färsk spenat och karamelliserad lök? JA tack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *