Det ofattbara

Orlando

Det som hände i Florida igår morse… jag känner att jag borde säga något men jag vet inte vad. Jag känner mig mest tom, tom på känslor och tom på ord. Vad kan man säga om detta som inte har sagt tusen gånger tidigare, som sägs varje gång en arg ung man med automatvapen öppnar eld på en försvarslös folkmassa? Hat föder hat. Just nu är det så mycket hat i omlopp i det här landet att det känns i luften.

Och som vanligt kommer inget att förändras. 15 masskjutningar i USA bara hittills i juni, och ändå kan en aggressiv, instabil och homofobisk hustrumisshandlare lagligt gå och köpa en AR-15 utan några problem. Rätten att bära vapen kommer att fortsätta vara större än allt, inklusive rätten att inte bli skjuten till döds. Och en ledande presidentkandidat kommer att fortsätta stå i bästa sändningstid och ösa ur sig sitt hat mot alla som inte är vita heterosexuella män. Och så fortsätter våldet.

Fy fan för den här världen.

rainbowflag

One Comment

  • Gunnie

    Angående USA:s vapenlagar, så läste jag ett briljant inlägg i debatten, där det föreslogs att alla som vill köpa ett vapen skulle tvingas gå igenom samma procedur som kvinnor som söker abort. Lång betänketid, få se filmer på offer utsatta för vapenvåld, läkarintyg, samtal med psykolog, att man skulle stänga alla vapenaffärer utom en i varje stat, så man fick åka hundratals mil för att kunna köpa vapen osv. Dessutom mötas av demonstranter när man kommer ut från affären, som visar bilder på närstående som blivit skjutna och skriker nedsättande kommentarer. Som sagt, briljant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *