Helgen som gick

En hemsk och kaotisk lördag som ändå blev ganska bra

I morse vaknade jag till nyheten att Trump hade skrivit under nya visumkrav som hindrade människor från vissa muslimska länder från att få resa in i USA, även de med green cards och giltiga visum. Flera personer delade Facebookstatusar som varnade alla med green card (dvs inklusive mig själv) för att lämna USA, inte bara muslimer. Det var massiva protester på flygplatser i hela landet under dagen, men så för ett par timmar sen kom nyheten från ACLU att en domare hade stoppat Trumps deportationer, i alla fall tillfälligt.

Hela dagen gick jag dock omkring med katastroftankar i bakhuvudet och en rädsla över att inte kunna lämna landet utan att bli nekad inträde igen, plus såklart sorg och raseri över alla de människor som hållits fast på flygplatser både i USA och andra länder under dagen helt utan grund.

För att inte gå under av stress över allt detta gjorde jag det enda rimliga: samlade ihop 7 vänner med hoj och åkte på en lång motorcykeltur.

20170128_112448

Så, från det ena till det andra. Här är vi på en bensinmack eftersom alla behövde tanka.

20170128_121553

Jag ledde hela turen längs en av mina favoritvägar upp i bergen. Stannade för obligatoriskt gruppfoto när vi var ungefär halvvägs. Vi var fem tjejer och tre killar, rätt bra fördelning tycker jag. Paul var i LA och hälsade på sin pappa, så vi fick klara oss utan honom.

20170128_133346

Vi tog en lunchpaus på Alpine Brewing, ett mikrobryggeri med tillhörande restaurang som har så god mat att jag får cravings efter allt möjligt på deras meny ganska ofta.

20170128_150021

Det var varmt och skönt ute för första gången på jag vet inte hur länge. Först regnade det oavbrutet i flera veckor, och sen regnet slutade har det varit svinkallt. Men idag var det varmt! Vi satte oss i solen på min garageuppfart för att maxa njutningen. Och så insåg vi att Edith, Katie och jag hade exakt samma byxor på oss, kevlarleggings från GoGo Gear. Kändes som en bra illustration av bristen på snygga och funktionella motorcykelkläder för kvinnor.

Sen gick solen ner och alla åkte hem, och jag tog bilen till Ikea. Där var det en massa svenskar, bland annat två äldre damer som köpte en hel kundvagn full med svenska matvaror från Ikeas lilla matbutik, och det var fint att få vara omgiven av landsmän på en dag som denna. We’re all in this together.

10 Comments

 • Annika

  Ja, fy fan! Kände likadant med rädslan – också greencard. Skönt att ACLU iallafall hade nån sorts framgång idag trots att jag inte vet hur långt den kommer att räcka. Och att det finns vänner och folk man älskar att vända sig till i tunga stunder.

  Och vad gäller det där med motorcykelkläder för tjejer – verkar ligga en affärsidé och skvalpa där nånstans…
  Kärlek till dig (och mig och alla som behöver det just nu).

  • Cinderalley

   Ja det verkar ju mest vara distraktioner, svårt att veta vad man ska lägga sina energier på… GAH.

   Några av mina kompisar har faktiskt just startat ett företag som designar snygga och funktionella motorcykelkläder för tjejer. Atwyld heter dem. Dock är de ganska dyra så jag har personligen inte haft råd att köpa något av dem än. Snygga, funktionella OCH prisvärda kläder vore en affärsidé 🙂

 • Alexandra Molnar

  Det är ju helt orimligt och absurt att en människa ska kunna ta så viktiga beslut gällande en bra bit av världens öde…
  Fy fan! Jag hade liknande tankar när Le Pen röstades fram mot Chirac. Jag är inte fransk medborgare men jag har bott i Frankrike i snart 22 år och alltid betalat skatt och respekterat lagar osv. Som majoriteten av alla världsmedborgare. Det är väl fan att vissa trångsynta idioter ska bestämma att bara för att du inte är född inom ett lands gränser får inte du bo där eller komma på besök!

  Kevlar-leggings låter ju spännande! Det har jag aldrig hört talas om. Kanske vore ett bra alternativ att löpträna i? Så man inte får skrubbsår när man ramlar! 🙂

  • Cinderalley

   Ja det går ju i vågor i hela världen just nu, speciellt i Europa har det ju blåst högervindar ganska länge. Kanske kan Trump fungera som ett skräckexempel och få andra länder i bättre riktning, men det är nog att hoppas på för mycket.

   De är ganska tjocka så skulle inte rekommendera att träna i dem, det skulle bli jättesvettigt 🙂

 • Annika

  Alltså det är så vidrigt! Jag är nyfiken på vad du (och Jeanette Ö) som boende i Californien tycker om initiativet för självständighet för Californien från USA?

  • Cinderalley

   I teorin låter det ju trevligt – har diskuterat med ganska många vänner (mest på skoj) hur trevligt det vore om USAs västkust (Kalifornien, Oregon och Washington) kunde slå sig fria från USA och joina Kanada istället. Men i praktiken hade det nog varit katastrofalt, inte minst med tanke på att det förmodligen skulle leda till inbördeskrig.

 • CC

  Ja, vad ska en säg åt eländet. …. overkligt, orimligt, galet…..
  Läste nånstans att telefonkontakter, surfhistorik och koll av använda sociala medier kan komma att gås igenom vid inresa.
  Börjar fundera på om vi, trots att vi är ‘helsvenska ‘ , kommer stöta på patrull i april.

  Skönt att kunna rensa hjärnan med fina vänner och motorcyklar iaf. Och Ikea.

  • Cinderalley

   Ja, det är nog lugnt för er, de verkar trots allt inte ha några problem med folk från “vita” länder som kommer hit, vilket i sig är ganska sjukt. Hela grejen är så uppenbart rasistisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *