Resor,  Sverige

Sverige om t-minus 3 dagar

Det är mycket nu. Paul och jag åker till Sverige om TRE DAGAR (!!!) och vi har sprungit runt så mycket på sistone att vi inte ens har hunnit börja packa. I helgen var vi till exempel på Born Free, ett av Kaliforniens absolut största motorcykelevent. Vi sprang in i ett helt gäng svenskar där och jag insåg ett par saker:

1. Min svenska är verkligen dålig, det är ganska pinsamt. Jag kommer på mig själv med att säga saker på svenska och sen bli osäker på om det verkligen är en svensk fras eller något jag bara har direktöversatt från engelskan. Men, ja. Jag kommer nog in i det igen efter ett par dagar, förhoppningsvis.

2. Den andra saken jag insåg är att jag inte har varit i Stockholm på tre år, så jag har verkligen ingen aning om var de coola kidsen hänger längre. Liksom, var går man för att ta en öl på söder nuförtiden? Finns det några nya vegetariska restauranger man inte får missa? Har Stockholm några mikrobryggerier? Var ligger & other stories? Eh, ni fattar.

Vi tänkte dessutom åka ner till Malmö/Köpenhamn en sväng nästa vecka, och där har jag inte varit på… 10-15 år i alla fall. Så har ni några tips på bra mat, dryck, shopping osv i Stockholm, Malmö eller Köpenhamn får ni hemskt gärna säga till. Ja, är ute lite i sista sekunden här, men så kan det gå ibland.

14 Comments

 • Emma

  Mikrobryggeriöl hittar ni lite överallt, vill ni har stort utbud så finns en masse på Oliver Twist (Slussen), Mikkellers bar (Östermalmstorg) eller egentligen vilken bar som helst.
  Bra vego, skulle äta på Kokyo (Odenplan), Lao Wai (Rådmansgatan) för take away, Farang (Rådmansgatan) för lyx men jävlar det godaste jag ätit någonsin. Avsmakningsmenyn går att få utan djur!
  Drick öl och ät pizza på Bananas, plocka upp take away på Teatern i Ringen innan vitan osv. Ha en fantastisk semester!

 • Hannah

  Jag är tyvärr aldrig i stockholm så kan därför tyvärr nada, men lite öl kan jag! Därmed vet jag att akkurat, omnipollos hatt och nån mer bra mikrobryggeriställe skall ligga på ish samma gata. Hade det vart i Göteborg hade jag kunnat ge hur många tips som helst, så hit får ni helt enkelt åka förbi nästa gång. I köpenhamn skall man gå till Kødbyn och dricka öl på Warpigs! Mother som ligger där också har grymma pizzor! Skall man köpa öl skall man göra det på kiosks. En liten hörnbutik där man går ner för en trappa bakom kassan och kommer till ett rum smällkallt med nordisk och outlandish mikrobryggeri öl! Det var mina bästaste tips.

  • Cinderalley

   Ja, hade gärna åkt till Göteborg också, men tiden räcker inte riktigt till. Det får bli nästa gång! Tack snälla för Köpenhamntipsen 🙂

 • Emma

  stockholm brewing co på södermannagatan har bryggpubb varje fredag i deras bryggeri (ligger i ett garage). lite osäker på om de har öppet även på sommaren men värt ett försök.
  broccoli och citronpizzan på bananas är grym (hängde du dessutom på bistro boheme på drottninggatan när det begav sig så kommer du känna igen stolarna)!
  teatern i ringen var det nån som tipsade om, kan hålla med, god och vällagad snabbmat billigt!
  för extremt avslappnat häng finns också elefantpojken på ringvägen (superfavvo som tillåter hundar, gamla zombie bar?).
  gamla minigolfbanan i lilla blecktornsparken har blivit ett schysst men superhipstrigt ställe som heter bleck, bra uteservering dock. vill du käka bra sichuanmat så finns china på ringvägen också.
  vill du klubba utomhus antar jag att det är till trädgården man går (under skanstullsbron) men har också bra häng dagtid. allt ovan ligger inom en tiominuters radie från varandra (ganska lätt att gissa var jag bor, hehe).
  gillar ju också den gamla trotjänaren mosebacke uteservering när solen går ner över hustaken, fy fan vad fint det är!
  i krokarna vid mosebacke ligger också omnipollos hatt som serverar pizza och bryggeriöl (klientelet i 99% män).
  nytt ställe jag upptäckt i år: boulebar vid strandpromenaden i tanto. bra uteservering + man kan spela boule. går man från hornstull ligger det precis innan årstabron.
  minh mat på odengatan har bra vietnamesisk mat och hyfsat många veganrätter.

  • Cinderalley

   TACK snälla för alla tips! Haha, får ta oss till Ringvägen helt enkelt 🙂 Kommer bo vid Mariatorget så det är ju inte alltför långt.

 • Emma

  ja, just det: babylon under trappan i björns trädgård. har kompisar som vägrar gå dit för det är örti-miljarders-hipsters-to-go där, men det är ett säkert kort. bra mat (panerade kumminosten är min favvo), en mycket bra uteservering och extremt bra spanläge om man vill glo på folklivet.

  • Cinderalley

   Ja, ser Babylon dyka upp hos olika storbloggare med jämna mellanrum. Helt klart bra people watching-läge, så det får vi testa! Tack igen 🙂

 • Deniz

  Definitivt Omnipollos hatt för vegansk pizza eller annan pizza och jävligt god öl!! Sen är ju alltid bröderna Olsson ett bra ölhak! 🙂 Bra vegetearisk/vegansk mat finns såklart på Hermans med en nice utsikt om man käkar på utserveringen och Chutney i medis kan jag verkligen rekommendera!

  • Cinderalley

   Bröderna Olsson, Hermans och Chutney hade jag redan planerat att besöka 🙂 Men lägger till Omnipollos på listan också. Tack för tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *