Vardagsanekdoter

Vardagen i november

Bleh, jag vet inte vad mitt problem är, men jag har känt mig så himla… ur balans på sistone. Jag antar att det har att göra med att vi ställde om till vintertid i söndags, men den här veckan har verkligen bara varit lång och mörk och oinspirerande. Och så har jag känt mig allmänt illamående och utmattad hela veckan. Kort stubin har jag också haft.

Efter att en del av mitt avgasrör ramlade av när vi var ute och körde hoj förra helgen så mailade jag företaget som jag köpte röret av för att få en ersättningsdel (det var ett tillverkningsfel, inte användarfel), men de var inte speciellt tillmötesgående och jag är inte världens mest diplomatiska person när jag får dålig service. Så till slut fick Katie kliva in och svara på deras mail åt mig – några skämt och snälla ord som strök de manliga egona medhårs hjälpte, och nu får jag en ny del gratis. Världens sämsta vecka för mig att försöka ta tag i grejer. Tur att man har diplomatiska vänner.

Jag gick och la mig tidigt igår kväll och tog sovmorgon idag så jag fick omkring 10 timmars sömn, det hjälpte i alla fall lite. 

En annan grej som hjälper? Paul och jag sticker till Cabo i Mexiko på lördag och stannar i fyra dagar. Där är det enligt uppgift både varmt och hög luftfuktighet, och vi ska bo på ett resort precis vid havet (se bild nedan). Min bästa kombination. 

2 Comments

 • Helena

  Tar du B12? Först när jag började äta helt vegansk så tänkte jag att äter man bara varierat så behövs inga kosttillskott.. Sen läste jag på lite och insåg att det kan man visst behöva. Dööh.. 😉 (Djuren utfodras med B12 tillsatt i fodret eller så blir de injicerade med B-vitamin innan slakt). Du har säkert redan koll på det men ändå värt att kolla upp. En del har svårt att ta upp ett visst sorts B12 (finns flera varianter) så eventuellt får man prova olika. Brist påverkar järnupptaget och utmattning är definitivt ett symptom.

  Hoppas det vänder snart!

  Heja dig föresten för att du provar på vegansk igen, jag gillar matinspirationsinläggen! 🙂

  • Cinderalley

   Jag hade faktiskt tänkt köpa B12-tillskott men har inte kommit mig för ännu. Det var min första tanke också, men en av mina kompisar (som äter kött) har precis samma symptom just nu, så jag lutar mer åt att det är någon sort pre-influensa. Men förhoppningsvis går det över snart!

   Tack för peppen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *