Jobbrelaterat

Hur det gick till när jag fick mitt nya jobb

Läser om hur Jenny fick sitt nya jobb och blir både fascinerad och imponerad. Jag älskar att läsa om hur folk har fått sina jobb, på samma sätt som jag älskar att se hur folk bor. Är orimligt nyfiken på andra människors privatliv, med andra ord. Så jag tänkte att jag också kunde dela med mig av hur det gick till när jag fick mitt nya jobb.

Jag gillade mitt gamla jobb men hade börjat känna lite smått att jag var redo för något nytt. Framförallt var jag redo för mer semester och att jobba hemifrån, vilket jag ju har tjatat om i bloggen ett tag. Hade sökt en del jobb och intervjuat på flera ställen, men inte känt mig speciellt peppad på något. 

Tills en dag. Katie och jag höll på att planera vår roadtrip till Kanada med hjälp av Roadtrippers app när hon skickade en länk till mig och sa: Det här är det perfekta jobbet för dig. Roadtrippers letade efter en Managing Editor (verkställande redaktör?) till ett nytt digitalt magasin fokuserat på roadtrips, och jag insåg genast att THIS IS IT. Drömjobbet. 

Så jag skrev ihop en ansökan och skickade in tillsammans med mitt CV samma dag.

Sen hörde jag ingenting på kanske en månad.

Men så plötsligt en dag blev jag kallad på intervju. Det var ett videosamtal med chefredaktören, och jag tyckte att det gick bra. Så pass bra att jag kände att om jag inte gick vidare så var det inte mitt fel, jag hade gjort mitt allra bästa och ville de inte ha mig så var det väl helt enkelt inte meningen att jag skulle jobba där.

Men jag gick vidare! Jag blev kallad på en andra intervju, den här gången med en av de högsta cheferna, en man vars namn började på J.

Sen hade jag en tredje intervju med en annan man som började på J.

Och en fjärde, med ytterligare en J.

Den femte och sista intervjun var med Roadtrippers CEO, vars namn också börjar på J. Jag nämner detta dels för att det är lustigt, men också för att det var så sjukt förvirrande att hålla isär vem som var vem.

Någonstans mitt i detta ringde de även alla mina tre referenser, vilket jag aldrig har varit med om att någon har gjort innan hela intervjuprocessen är över.

Den femte intervjun hade jag medan vi var på vår roadtrip. Den dagen befann vi oss i Great Falls (aka Terrible Falls) i Montana och eftersom det var tidigt på morgonen och mitt resesällskap låg och sov i hotellrummet smög jag in till hotellets inomhuspool. Där var det tomt på folk men det ekade massor, så jag var lite orolig att det inte skulle gå att föra ett samtal därinne. Men det visade sig gå helt ok. Kanske inte minst för att jag intervjuade för ett jobb på Roadtrippers medan jag var mitt i en roadtrip som jag hade planerat med hjälp av Roadtrippers. Pluspoäng!

Sen mailade jag fram och tillbaka med CEO:n i ett par dagar, och han hintade ganska hårt om att de skulle erbjuda mig jobbet. Men utan att faktiskt erbjuda mig det.

Den sista veckan på vår roadtrip pendlade jag mellan att vara övertygad om att jag skulle få jobbet och att samtidigt försöka förbereda mig mentalt på att jag inte skulle få det, vilket jag vet skulle ha krossat mitt hjärta. Varje gång vi stannade hojarna plockade jag genast upp min mobil för att kolla mejlen. Och varje gång blev jag besviken över att inte ha hört något.

Inte förrän på måndagen efter att vi hade kommit hem, min första dag tillbaka på jobbet igen, hörde de av sig med ett formellt erbjudande. Efter att ha löneförhandlat lite fram och tillbaka så accepterade jag till slut jobbet på tisdagen. Samma dag sa jag upp mig från mitt dåvarande jobb.

Och två veckor senare började jag.

Nu har jag jobbat på Roadtrippers i tre veckor, och jag älskar det. Kan knappt fatta att det här är ett riktigt jobb, att jag får betalt för att göra grejer jag tycker är 100% kul. Hoppas att den känslan håller i sig!

10 Comments

 • Olle

  Så jävla skönt att hitta sitt drömjobb! Jag tror det är bästa förutsättningen för att livet ska kännas bra i övrigt. Det grämer mig såå att jag sa upp mig från mitt, meeen ville verkligen flytta till annan ort. 😛

 • Jenny

  Så spännande att höra. Och fantastiskt kort på dig och skylten! Om du vill får du gärna berätta om hur det är att byta jobb i USA, rent formellt. Här hade jag till exempel uppsägningstid på två månader, men det verkar inte du ha haft? Vad kan man deala med för löner/förmåner?

  Grattis till jobbet, vet att du kommer att klara det galant!

  • Cinderalley

   Åh, tack detsamma! ♥ Tror inte att det finns någon lagstadgad uppsägningstid här, men två veckor är ganska standard. Det går nog att förhandla om det mesta. För just det här jobbet var allt redan perfekt utom lönen, men nu är jag ganska nöjd med den också 🙂

 • Helen

  Kul att höra hur det gick till, men uppsägningstid verkar ju inte funka som i Sverige i varje fall…
  Utan att känna dig så verkar detta vara Jobbet (med J!) för dig. Passa perfekt liksom 🙂

  • Cinderalley

   Tack, jag håller med! 🙂 Nä det mesta i USA funkar ju inte som i Sverige, till exempel finns det ingen lagstadgad rätt till semester eller föräldraledighet här. Så sjukt. Noll till två veckors uppsägningstid är vanligt.

 • Anja

  Sa grymt! Later verkligen som ett totalt dromjobb. Ska genast kolla in appen faktiskt eftersom jag ska gora en lite mini roadtrip i oktober (Vancouver-Salem-Vancouver).

  Ser fram emot att lasa om anny fler aventyr har nu 🙂

 • Fia

  Kan du inte beskriva lite mer vad det ar du gor i din nya roll? Supernyfiken da jag sjalv vill jobba med nagot liknande (tror jag). Later superkul och jattegrattis till dig!

  • Cinderalley

   Tack snälla! Jag tänkte skriva lite mer om det om en dryg månad då ett stort projekt vi jobbar på nu lanseras. Så det kommer, lovar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *