Bra saker

Min enda jultradition: svensk jul i Balboa Park

Jag är som ni vet inte så intresserad av högtider, men de senaste åren har jag lagt mig till med en enda jultradition som jag numera inte missar för något i världen. Varje år hålls en gigantisk julmarknad/julfestival som heter December Nights i Balboa Park (San Diegos svar på Central Park i NYC). Omkring en halv miljon människor besöker den här marknaden under två dagar, vilket innebär att det är totalt KAOS på vägarna för att ta sig dit. Vi brukar parkera någon kilometer från parken och gå den sista biten, det är betydligt snabbare än att försöka köra ända fram. 

Men i alla fall, inne på December Nights finns det en svensk julmarknad med glöggtält och luciatåg och julsånger på svenska i högtalarna. Och så säljer de Kexchoklad, vilket om jag ska vara ärlig nog är huvudanledningen till att jag har tagit mig hit nu fyra år i rad. Jag får lätt ångest i stora folksamlingar och jag undviker som sagt julfiranden i allmänhet, men det är ändå värt det att trotsa folkmassorna för att få prata svenska en liten stund. Ja, och för att få min årliga Kexchoklad-fix då. 

Så här såg det ut på December Nights i fredags:

Balboa Park är så fint på kvällen ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *