Drömhuset

Nu blir det sista flytten på ett tag

Här kommer en liten (stor?) livsuppdatering på förekommen anledning. När P och jag träffades för omkring 6 år sen bodde jag i ett litet hus som jag tyckte väldigt mycket om. Det var en trea med garage precis bredvid min bästa mataffär. Hade världens bästa grannar och kunde promenera överallt. Sen flyttade jag in hos P eftersom hans hus var större och bodde där i 5 år.

När det tog slut mellan oss skickade jag genast ett sms till min gamla hyresvärd för att se om han möjligen hade något ledigt. Kanske till och med huset jag hade bott i? Men det hade han inte.

Fram tills nu. 

Förra veckan hörde han av sig och sa att mitt gamla hus blir ledigt igen i mitten av mars eftersom de som bor där nu ska flytta. Så i måndags fick jag en liten visning, och det är lika gulligt som jag minns det. Och eftersom hyresvärden gillar mig och vet att jag är en bra hyresgäst så får jag nu flytta tillbaka till mitt gamla hus. Den 20:e mars bär det av. 

Är väldigt, väldigt glad över detta. Min nuvarande lägenhet är helt okej, men den är en tvåa och eftersom jag jobbar hemifrån vill jag gärna ha ett extra sovrum att ha som kontor. Är ej peppad på att behöva flytta igen, för andra gången på mindre än ett halvår, men det får det helt enkelt vara värt.

Mitt nuvarande hyreskontrakt går ut den 15:e april, så nu måste jag bara hitta någon som kan ta över kontraktet innan dess så att jag slipper betala dubbel hyra. La upp en liten annons i mina stories på Instagram igår, och sen dess har jag blivit fullkomligt bombarderad av direktmeddelanden, sms, email och telefonsamtal från vänner, familj och bekanta. Alltså inte från folk som vill hyra min lägenhet, utan från folk som vill veta vad det är som pågår. Fattar att man undrar eftersom jag flyttade in här för bara fyra månader sen, men hade verkligen inte förväntat mig en sån respons. 

Flera personer frågade om jag skulle flytta tillbaka till Sverige, några verkade tro att jag planerar att sälja allt jag äger och ge mig ut och resa, och ytterligare andra undrade om jag skulle flytta ihop med en ny kille. Så många teorier! Det var både underhållande och lite läskigt. 

En “kul” grej är för övrigt att boendekostnaderna i San Diego har stigit så pass mycket de senaste åren att jag nu kommer behöva betala drygt 4000 kronor mer i månaden än jag gjorde när jag bodde i huset sist. Detta trots att jag får rabatt på hyran eftersom hyresvärden gillar mig. Men jaja. Det får väl gå ändå. Det är ärligt talat fortfarande ganska billigt *för att vara San Diego*. 

13 Comments

 • Karin

  Men wow, tänk hur det kan bli ibland, Grattis till att hitta hem igen! Lycka till med flytten och hoppas du trivs lika bra i det nygamla boendet som du gjorde sist!

 • J

  Herregud läste först $4000 mer i månaden och fick en halv hjärtattack haha. Känns skönt att jag läste om och det ”bara” stod 4000Kr mer. Men gud vad kul och mysigt att du får flytta tillbaka ditt gamla boende, vilken perfekt tajming ändå och härlig start på våren!

  Jag brukar inte kommentera här men jag kikar in ofta och tycker så om din blogg. Du är så jäkla cool! 🙂

  • Cinderalley

   Hahaha ja, hade jag haft råd att betala 4k dollar i månaden hade jag nog köpt ett eget hus istället 😀 Och tack, vad snällt sagt!

 • Jenny

  Alltid kul nar folk tror att man tanker flytta “hem” igen. P kom forbi mitt jobb igar forresten! Han berattade att du skulle flytta in i det gamla huset. Var hyra gick NER i Januari, sa vi har inte brottom med att flytta harifran. Fortfarande ganska billig hyra med tanke pa att vi ligger i just det har omradet.

 • CC

  Ojoj, vilka spekulationer ?
  Härligt att komma hem igen.
  Men hyreshöjningen! Billigt för att vara Sån Diego…. låter som galna hyror.
  Hoppas du blivit av med din nuvarande lägenhet.
  Lycka till med flytten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *