Äventyr

En välbehövlig helg i öknen

Nu verkar det ha löst sig med grannen? I alla fall tillfälligt. Hyresvärden var här i tisdags, efter att flera personer hade hört av sig till honom och klagat, och tog sig ett snack med den nya grannen. Han satte även upp en “Rökning förbjudet”-skylt på uteplatsen och skickade ut ett meddelande till alla som bor här om att respektera varandra. Och sen dess har jag varken sett eller hört den nya grannen. Det är som ett mirakel. Idag åt jag till och med middag på min egen lilla altan utan att bli störd av en massa festande främlingar. SÅ skönt.

Men i helgen, medan det extremt jobbiga beteendet fortfarande pågick, var jag tvungen att fly storstan och hänga i tystnaden i öknen i ett par dagar.

Min kompis Brittany fyllde år och det skulle firas på ett ansvarsfullt sätt med social distansering utomhus osv. Våra kompisar Ashmore och Mike har en tomt i Joshua Tree, fyra hektar utan någon bebyggelse, mitt ute i ingenstans. Perfekt för att tälta och köra offroad, med andra ord.

Jag hade skaffat ett nytt tält tillfället till ära. Fick plats med en stor luftmadrass, så det var en fördel.

I vanliga fall när jag campar brukar jag mest äta typ korv med bröd och chips, men vi ansträngde oss lite mer den här gången. En kväll åt vi tofu, halloumi och brysselkål som vi la i foliepaket och slängde på grillen. Det var extremt gott.

En av mina favoritgrejer med öknen är solnedgångarna.

Jag och A klättrade upp på hans truck och kollade på solnedgången en kväll. Det var fint.

Och nätterna såg ut så här. Ett gäng bra personer samlade kring en lägereld, långt från civilisationen. Så extremt välbehövligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *