Vardagsfilosoferande

Överjobbad och oanvändbar

Jag är trött. Fysiskt och mentalt utmattad. Trött på världen och USA och alla empatilösa människor. Är ledsen och rastlös. Men mest av allt är jag nog ändå trött på att jobba. I början av pandemin varslade mitt jobb en stor del av mina kollegor. Alla på min avdelning förutom jag förlorade sina jobb. Jag är såklart tacksam över att få vara kvar, men jag har samtidigt gjort tre personers arbete nu i ett par månader och det börjar sätta sina spår.

Förra helgen tog jag ledigt på fredagen för att åka ut i öknen. Det var redan långhelg och jag kände att jag behövde en extra dag för att bara sitta i tystnaden i naturen utan internetuppkoppling. Bara att ta en dag ledigt gjorde att jag hade så mycket jobb att ta igen att jag fortfarande, en dryg vecka senare, ligger efter med allt. Det är inte hållbart. Min chef vet detta. Hennes chef vet detta. Men jobbet måste ändå göras.

Nu har jag dock meddelat min chef att jag tänker ta en veckas semester i slutet av månaden. Jag behöver det för att inte förlora förståndet och/eller gå in i väggen. Tänkte sätta mig på hojen och köra långt bort från civilisationen. Behöver undvika människor ett tag. Tänker mig typ… Idaho? Utah? Det får gå på något sätt. Även om jag måste ta med mig datorn och smygjobba lite på vägen.

(Förresten: Om jag som lever ett oerhört privilegierat liv på många sätt känner mig så här utmattad kan jag bara föreställa mig hur de som står på barrikaderna i Minneapolis och andra städer och kämpar för liv och död känner sig. Men jag måste ändå ta hand om min egen mentala hälsa först, annars kommer jag vara helt oanvändbar för revolutionen.)

Hur mår ni?

0 Comments

 • Anna-Lena

  Jag känner mig väl ganska orolig fast ändå inte. Allt är så oförutsägbart just nu… Fick ett nytt jobb nu under karantänen, fast nu när jag har börjat så har all fått lov att börja jobba 50% och resten är “tillfällig arbetslöshet”. Tydligen så har inte försäljningarna satts igång efter karantänen som de trodde och de börjar prata om att behöva säga upp vissa medarbetare, gissa vem som antagligen kommer att få gå först?
  Jobbar även som mäklare men eftersom det endast är provisionsbaserad lön så ville jag ha ett jobb där jag får lön varje månad, men nu gör jag både och så jag lever i ganska stor ovisshet just nu vilket ät jobbigt.

  Hoppas att dina medarbetare kan få tillbaka sina jobb sen, måste vara ännu jobbigare eftersom de bor i ett land med noll hjälp från staten..
  Du har rätt att ta lite semester, stressa inte över att du ligger efter i jobbet, det kommer att ordna sig 🙂

  • Cinderalley

   Jamen visst är den där oförutsägbarheten så utmattande? Om man ändå VISSTE vad man kunde förvänta sig skulle det kanske vara lättare att anpassa sig… Tack för snälla ord, och hoppas det ordnar sig för dig också!

 • Gunnie

  Åh, käraste du! Om du jobbar ihjäl dig är du ju inte bara oanvändbar för revolutionen, utan även för din arbetsgivare. Det är helt omänskligt att du ska behöva göra tre personers jobb, utan möjlighet till återhämtning, snudd på slavarbete, tycker jag. USA är ett skitland på så många sätt, vilket är inte minst tydligt just nu, men något av det mest obegripliga är att det inte finns någon lagstadgad rätt till semester! Kämpa Sanna, och då menar jag inte att du ska jobba mer, utan att du ska kräva att få semester och att din arbetsbörda minskar! Jag förstår att det är en utsatt branch just nu, men inget företag överhuvudtaget överlever på sikt utan att måna om sina anställda. Hälsa dom det och säg att nu är mamma arg!!! Ta hand om dig, älskade dotter❤️
  Ps. Vi mår bra.

 • jennyjunkpile

  Sjukt daligt, och har sjalv fatt ta fyra dagar ledigt denna veckan. Min chef slangde in en extra dag i slutet av veckan ocksa, sa det var val trevligt. Egentligen skulle jag vilja ta en hel manad men sant funkar ju inte i slutandan nar man ska betala hyra och allt annat. Forsoker overtala Robert att prata med en lakara sa att han kan ta ut disability (han har astma och en vara kompisar gjorde precis det och har inte behovt lamna sitt hem i tva manader) Stressar sa sjukt over att han kan bli jatte sjuk pga av astma. Och mina arbetskamrater gor inte saker lattare nar de haller pa och dejtar och umgas med folk.

  • Cinderalley

   Ja, nä, det känns ju lite som att hela pandemin har hamnat i skymundan lite på sistone. Bra att ni är ansvarsfulla i alla fall, och skönt med några lediga dagar. Säg till om jag kan hjälpa på något sätt!

 • Helen

  Håller med din Mamma! Orimligt att du ska jobba för tre personer! Förstår att det är svårt att hävda ledighet just nu när andra blir uppsagda till höger och vänster men du måste vara rädd om dig. Tänker att även amerikanska chefer borde ju inse att om en anställd jobbar för tre så borde man ju anställa åtminstone ytterligare en person 🙂 Varför varslades så många om det finns så mycket jobb att göra?
  Hoppas att du får din ledighet du behöver!

  • Cinderalley

   Tack! Och ja, jag hoppas att åtminstone en person får tillbaka jobbet snart. De varslades pga ekonomiska skäl, läste någonstans att nästan 40 miljoner amerikaner har förlorat jobben i den här pandemin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *