Irritationsmoment

Kan varken gå eller köra

Nu känns det som att jag bara tittar in här för att antingen berätta om stora händelser eller för att klaga. Tänkte försöka bli bättre på att skriva om mindre saker, vardagen liksom, speciellt just nu. Vill gärna kunna titta tillbaka på den här märkliga tiden någon gång i framtiden.

Men idag är jag bara här för att klaga.

Jag har ju haft en Chevrolet Bolt på lån den senaste dryga veckan, men i tisdags kom en kille från Chevy och hämtade upp den igen. Under tiden har min pickup stått parkerad på gatan och jag har inte kört den alls. Igår behövde jag dock göra ett ärende och gick ut till bilen. Såg genast att dörren på förarsidan var olåst, vilket gjorde att hjärtat slog ett extra slag. Jag hade nämligen INTE lämnat dörren olåst.

Klev in och tittade mig omkring, men ingenting saknades. Nu förvarar jag visserligen inget av värde i bilen, men stereon var fortfarande kvar så det var ju ett bra tecken.

Men när jag skulle sätta nyckeln i tändningslåset så upptäckte jag att det såg ut så här:

Någon har alltså brutit sig in i min truck och försökt stjäla den, men misslyckats. Och nu är jag liksom fast här, det går ju inte att starta bilen. Så jäkla irriterande.

Har ringt mitt försäkringsbolag men misstänker att självrisken för detta kommer kosta mer än att laga det själv. Väntar i alla fall på en offert och får väl ta hojen om jag ska någonstans istället.

Till råga på allt har jag så ont i ena knät att jag knappt kan gå. Vet inte riktigt vad som har hänt, men tror att jag helt enkelt har hajkat för mycket. Det liksom knäpper och knastrar och känns som att knät är ur led.

Det är inte riktigt läge att gå till doktorn just nu med tanke på hur hårt drabbat Kalifornien är av pandemin, men för säkerhets skull kollade jag ändå upp lediga tider hos min läkare. Nästa lediga tid? 7:e januari.

Jaja. Kan inte gå eller köra någonstans just nu så om inte annat blir det kanske lättare att få tummen ur och blogga lite bättre framöver.

Slutklagat för idag!

6 Comments

 • Gabbi

  Usch, vilket trist läge! Vet inte om det ingår i försäkringen men fysioterapeut kan ofta vara bättre än läkare just när det är uppenbara muskelproblem. Men det har du säkert redan koll på 🙂

 • Ulf Boman

  Ajajaj – vilken himla otur!
  Och jag hoppas verkligen att du inte har ärvt din fars artrosknä! När det gäller knän kan vi gnälla ihop, men det är väl en tröst för tigerhjärtan.
  Hoppas du snart mår bättre och får igång bilen

 • Gunnie

  Det är ju det som är så bra med att ha en egen blogg. Man får ju skriva om precis vad man vill. Och klaga hur mycket man vill! I det här fallet var det ju helt berättigat. Hoppas det löser sig med bilen snart och att knät blir bra av lite vila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *