Matbloggen

Reklam som funkar (och ett enkelt middagstips)

Jag känner mig ibland som ett ganska tacksamt offer för den typen av riktad reklam man får på typ Facebook och Instagram, det händer eventuellt liiiite för ofta att jag faktiskt köper det som marknadsförs till mig.

En sponsrad grej som är gratis men ändå har förföljt mig i mina flöden i flera månader är en annons för det här receptet på New York Times Cooking:

Varje gång jag ser den där bilden blir jag extremt hungrig. Så igår när den dök upp medan jag scrollade bestämde jag mig för att helt enkelt laga rätten. Hade allt hemma redan (dock vanlig broccoli istället för broccolini) så det gick snabbt och var lätt.

Och titta vad fint det blev!

Det här var superenkelt att laga. Man tar bara broccoli, rödlök, körsbärstomater, citron och fetaost och lägger i en plåt med olivolja, spiskummin, chiliflingor, salt och peppar, och så in i ugnen i typ 25 minuter på 200 grader. Rör om halvvägs och lägg till färsk basilika när det är klart. Servera med risonipasta.

Det blev på riktigt något av det godaste jag har ätit på… jag vet inte ens hur länge? Försökte komma på hur något så enkelt kan vara så gott och tror att det är framför allt citronen och den rostade fetaosten som gör det. Ugnsbakade grönsaker är ju också bland det godaste som finns.

Ja, det var bara det. Rekommenderar alla att prova det här receptet, och ser fram emot nästa goda rätt som dyker upp i flödet.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *