Amerika,  Bra saker

Idag är en bra dag

Onsdagen den 6:e januari satt jag klistrad framför nyheterna hela dagen medan beväpnade nationalister och Trump-anhängare stormade Washington, D.C. Idag, exakt två veckor senare, sitter jag här framför nyheterna igen, men av helt andra anledningar. Idag är den första dagen på fyra år som Donald Trump inte är president, och det är en sån enorm lättnad att jag bara vill gråta.

Jag har nog aldrig kollat på en insvärningsceremoni tidigare, har lite svårt för såna här uberamerikanska tillställningar med fokus på FLAGGAN och PATRIOTISM och NATIONALSÅNGEN, men idag kollar jag i alla fall. Jag vaknade klockan 5 imorse och kände mig REDO för den här dagen.

USA kommer inte att bli perfekt bara för att Trump är borta (från Vita huset och från Twitter), men det är ett steg i rätt riktning. Idag tänker jag fira att vi har en kvinna som VP och en ny administration ankrad i vetenskap och empati.

Imorgon börjar nästa steg i kampen för ett bättre och mer humant USA ✊

Foto: Jonathan Newton/Washington Post

2 Comments

  • Linda

    Jag har också hopp, för första gången på 4 år. Bor inte ens i USA, men Trump har ju påverkat över hela jorden. Konspirationsteoretikerna har fått inspiration och känt sig rumsrena. Sprider sin dynga värre än någonsin i kommentarsfält på Facebook och deras självförtroende har stigit katastrofalt under Trump. Jag vet att Biden inte alltid har varit toppen, men tycker det är fint att han verkligen har ansträngt sig för att tillsätta ministrar med olika bakgrund, att han tog en rad bra beslut redan sin första kväll som president osv. Det ger ändå hopp om att framtiden kanske blir lite mindre ‘rik vit man’-styrd och lite mer human.

    • Sanna

      Ja det är verkligen sorgligt hur många som tror på alla helt galna konspirationsteorier. Får hoppas att det blir mer fokus på sanning och vetenskap nu, men det är tveksamt om det ens går att nå fram till alla de här hjärntvättade personerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *