Helgen som gick

Långhelg på två hjul. Och soppa.

Nu har det varit helg igen, och dessutom långhelg här i USA. Här kommer några grejer jag har gjort de senaste dagarna.

I fredags gick Sarah och jag ut och firade att Kindred, en av våra favoritrestauranger, fyllde 6 år! Jag fick ett infall och både plattade håret och satte på mig läppstift. Det var verkligen inte igår.

Vi åt färgglada sallader med friterad kapris (vilket är min nya favoritgrej, måste fritera lite kapris här hemma snarast!) och drack rosébubbel, som sig bör på ett födelsedagskalas. Sen gick jag hem och la mig tidigt.

Nästa morgon skulle jag nämligen upp i ottan och göra detta roliga: köra äventyrshoj i bergen med två tjejer jag hade träffat genom en Facebook-grupp. Vi hade aldrig träffats IRL tidigare, så det var ju lite spännande.

Och det gick hur bra som helst! Har en ny hojdejt med en av tjejerna om ett par veckor. Jag jobbar på ett personligt projekt som går ut på att göra mig helt oberoende av karlar, och de flesta jag känner som kör just äventyrshoj och enduro är män. Så det här var helt klart ett steg i rätt riktning.

Sen var det söndag och dags för nya äventyr, även dessa på två hjul. Körde mountainbike med ett gäng kompisar (både kvinnor och män den här gången) tills vi alla var så trötta att vi knappt kunde stå.

Vi körde sammanlagt omkring två mil på olika stigar som var utmanande men väldigt roliga.

Och vi hittade ett vattenfall! Jag brukar säga att jag kan gå med på nästan vad som helst så länge jag får se ett vattenfall. Detta var inte så storslaget, men det är väldigt ovanligt med forsande vatten så här nära kusten i Kalifornien pga torkan, så man får vara nöjd med det lilla.

När vi var färdigcyklade åkte jag hem och duschade och sen stapplade jag på trötta ben till mitt kvartersbryggeri för att ta en öl och läsa ut en bok. Insåg när jag skulle betala att jag hade glömt min plånbok hemma, men det gick tack och lov bra ändå.

På måndagen var jag fortfarande ledig, men helt slut i kroppen efter alla helgens aktiviteter. Det enda jag hade planerat under dagen var ett veterinärbesök med min katt Turtle. Det gick bra, hon var hur frisk som helst enligt veterinären.

På kvällen gick jag ut och åt pho med min kompis Genevieve som var i stan. Det var jag som föreslog vietnamesiskt och efter att vi hade beställt sa G att hon hade ätit pho till lunch samma dag. Men det var regnigt och kallt (med San Diego-mått mätt) så det kändes som perfekt väder för att äta soppa.

8 Comments

 • Jenny

  Märker ni av det annalkande kriget där borta? På vilket sätt i så fall? Här pratas det inte om annat, jag har blivit krigsplacerad och kompisar har kallats in i hemvärnet. Känns otroligt nära på alla sätt.

 • Linda

  Låter som en fin helg, och blir väldigt avundsjuk på ert väder, att inte behöva tjocka jackor och på att ha ett kvartersbryggeri! 🙂 Måste verkligen ta mig ut i världen igen när läget stabiliserats mer. Så trött på finsk vinter atm och den här känns extra lång.

  • L.

   Heja mans-bortsorteringen! Men, på vilket sätt är du öht ‘beroende’ av karlar i nuläget? Typ hoj/körsällsällskap? Mek? Du verkar ju oerhört självständig & obrydd, väldigt inspirerande

   • Sanna

    Haha tack! Jamen just det där med körsällskap. Det är lite för risky att köra offroad ensam, så jag behöver i alla fall ett par kvinnor att göra det med.

 • Linda

  Härlig helg! God mat! Skoj att vara ute så mycket på både hoj och cykel ?

  Jag tycker det är inspirerande att läsa om dina ute-äventyr, det får mig att bli riktigt glad (och faktiskt själv göra mer). Är ingen hoj-människa (än), men har faktiskt börjat dags-vandra tack vare dina inlägg under pandemin ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *