Irritationsmoment

Får man klaga över pengar?

Det är väldigt sällan jag behöver oroa mig över pengar, och jag inser hur lyckligt lottad det gör mig. Men den här veckan har det varit en reality check efter en annan.

Först började min bil bete sig underligt så jag lämnade in den på verkstan. Igår fick jag ett kostnadsförslag på 14 000 kronor för att laga den.

Strax efter det ringde sjukhuset som behandlar min knäskada och informerade mig om att den magnetröntgen jag har inbokad imorgon kommer kosta mig 6 000 kronor, trots att jag har sjukförsäkring. Har ringt försäkringsbolaget som intygade att den summan stämmer.

(För att göra hela situationen ännu bättre ska denna magnetröntgen ske klockan 21 imorgon kväll, vilket är strax innan jag brukar gå och lägga mig, och jag har numera alltså inte en fungerande bil så jag måste ta hojen dit i mörkret.)

En av mina hojar är också på verkstan just nu och jag har än så länge ingen aning om vad det kalaset kommer kosta. Skulle tippa på att det landar någonstans mellan 3 000 och 10 000 kronor.

Så, för att sammanfatta: Den här veckan kommer jag sannolikt att spendera omkring 25 000 kronor och inte på EN ENDA ROLIG SAK. Älskar att vara vuxen 95% av tiden, men det här hamnar verkligen under de där andra 5 procenten.

Jag skulle även behöva gå till tandläkaren, ta katterna till veterinären för deras årliga vaccinationer samt köpa en flygbiljett från Stockholm till San Diego så jag kan ta mig hem från Sverige i juni. Men allt det får helt enkelt lov att vänta.

One Comment

  • Ulf

    Ajajaj!
    Mycket på en gång.
    Men skippa biljetten Sthlm-SD och stanna längre hos oss, vetja 😉
    Hoppas allt ordnar sig ändå

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *