Vardagsanekdoter

En vanlig vardag i februari

ÄNTLIGEN februari! Har sett fram emot den här månaden ett bra tag nu, mest för att jag ska åka på en riktig drömresa till Nya Zeeland om några veckor. Fram tills dess tänkte jag dock utmana mig själv genom att försöka blogga varje dag den här månaden. Vi får se hur det går.

När jag inte är ute på äventyr är mina vardagar väldigt inrutade, jag har mina rutiner som jag gör i ungefär samma ordning varje dag. Och jag är extremt dålig på att vara social eller ens lämna hemmet under arbetsveckan.

En vanlig vardag så här års ser ut ganska exakt så här:

07:00: Vaknar, ligger kvar i sängen och kollar mobilen i kanske en halvtimme.
07:30: Kliver upp, byter om från pyjamas till mjukiskläder, bäddar sängen, matar katterna, lyssnar på nyheterna.
08:00: Loggar in på jobbdatorn, äter frukost medan jag läser mail och Twitter.
08:30-16:30: Jobb, med paus för lunch klockan 12.
16:30-18:00: Kör ett träningspass i vardagsrummet. Duschar.
18:00-19:00: Lagar middag och äter vid köksbordet framför en bok.
19:00-21:30: Läser bok i soffan.
21:30: Tandborstning, hudvård. Flyttar mig till sängen och fortsätter läsa tills jag somnar.

Vissa dagar tvingar jag mig själv att gå utanför dörren också, till exempel för att handla mat eller göra ärenden, eller bara gå på en promenad. Brukar annars packa helgerna fulla med så mycket action att jag inte känner att jag behöver göra så mycket på vardagarna, det är skönt att ta det lugnt och inte prata med någon.

Jag är förresten väldigt sugen på att göra om mitt vardagsrum. Har haft samma möbler och inredning så himla länge, jag behöver något nytt. Det är svårt med katter dock eftersom de små jävlarna förstör allt. Ni ser ju själva hur min soffa ser ut på bilden ovan, det känns ovärt att lägga en massa pengar på en ny soffa som de ändå bara kommer klösa sönder. Vill helst inte behöva ha möbler helt täckta i tejp heller.

Men eh, ja. Stay tuned för fler rafflande vardagsinlägg hela februari!

6 Comments

 • M

  Ett tips är att köpa möbler second hand (det kanske du redan gör) för då känns det inte lika illa om dom blir lite slitna av katter osv, plus sparar på miljön genom återbruk! Sen att det kan få stort affektionsvärde även om det är “billiga” grejer är ett helt annat problem.

  Intressant att se hur du spenderar en vardag. Alla har vi olika rutiner och alltid skoj att se hur andras ser ut.

  • Sanna

   Jag köper mycket på second hand, men möbler är svårt tycker jag. Har en ganska klar idé i huvudet om hur jag vill att mitt hem ska se ut och det är svårt nog att hitta nyproducerat som passar in i min vision. Men vi få se.

 • Ulf Boman

  Instämmer med Gunnie: vi är flera som gärna ser mer bloggande.

  Och så kan jag notera att du nog ändå är min dotter, ty även om mina dagar inte är fullt så rutinerade (kan man säga så?), så är jag ändå en rutinmänniska. Att göra saker på ungefär samma sätt förenklar vardagen, tycker jag.

  Inredningen, ja du får väl välja på katter eller hela möbler… Katterna är kanske ändå viktigast?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *