Uncategorized

ONSDAG

Jag har just avslutat en 3-sidig uppsats om The Matrix som postmodern mytologi – utan att ha sett filmen. Jag har faktiskt försökt se The Matrix vid ett flertal tillfällen, oftast på grund av att någon har tvingat mig, men jag somnar alltid precis innan Keanu Reeves väljer det röda eller det blå pillret. Alltid. Ofelaktigen. Jag gillar verkligen inte science fiction. I alla fall. Jag är glad över att äntligen ha fått användning för talangen att diskutera böcker jag inte läst utan att det märks att jag inte läst dem (en kvalité alla som jobbar i bokhandel oundvikligen måste lägga sig till med, för att slippa läsa skitböcker) samt utveckla den till att innefatta filmer jag inte har sett. Nu återstår att se om min lärare blir lika imponerad.

0 Comments

  • Mami

    En av anledningarna till att jag tycker det är bättre att jobba på SIPRI än på ett folkbibliotek, är att ingen här begär att bibliotekarierna ska läsa alla böcker vi har (de är till för forskarna som beställt dem) – jag tror inte att jag skulle klara av att diskutera en bok jag inte läst på ett trovärdigt sätt. Än mindre skriva uppsats om en film jag inte sett! (Det är ju faktiskt en större prestation än om du hade sett hela filmen!)
    Kram från din mor som inte heller gillar science fiction

  • myasis

    Haha, så brukade jag också göra på gymnasiet. Med böcker som jag inte orkade läsa alltså. Film ser jag gärna på oavsett. Hmm, konstigt ordval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *