Uncategorized

Om veckan som kommer

1. Eftersom en kanin åt upp min älsklings-Betsey kände jag att det var dags att unna mig en ny. Det här får bli årets julklapp till mig själv. Det underlättas ekonomiskt av att jag inte behöver köpa julklappar åt någon annan. Det börjar också bli något av en tradition, eftersom den gamla kaninätna Betseyville-väskan var min julklapp förra året. Fast då fick jag den inte av mig själv.

2. Jag insåg idag att det bara är en vecka kvar till julafton. Julkänslan har svårt att infinna sig i solskenet och jag har än så länge inga planer. Även om jag i teorin undanbeder mig allt vad julfirande heter känns det fortfarande patetiskt att vara ensam på julafton, så pass hjärntvättad är även jag av årets kommersiella höjdpunkt. Men samtidigt firar man ju inte jul förrän på juldagen här, så jag har en känsla av att det inte kommer vara alltför svårt att hitta något att göra den 24:e.

3. Jag HATAR julsånger. Ända sedan dagen efter Halloween har alla butiker, och då menar jag alla butiker, oavbrutet spelat uteslutande julsånger i högtalarna, och gärna av varianten r’n’b-stjärna-med-karriär-på-nedgång-gör-sig-aktuell-igen-genom-en-sliskig-cover-på-“Santa Claus is coming to town”. Jag förstår inte hur de butiksansvariga kan inbilla sig att detta har positiv inverkan på köplusten. Man måste ju liksom springa in och ut ur butikerna för att slippa höra skiten, vilket gör det väldigt svårt att faktiskt lyckas köpa något. Julsånger MÅSTE vara den värsta genren någonsin. Undantaget är väl möjligen om de sjungs av Elvis. Eller Bright Eyes.

0 Comments

 • Ulf

  Julsånger i butik är en plåga. Jag brukar be butikspersonalen att stänga av. Annars vägrar jag handla, säger jag. Funkar ibland – andra gånger ser de ut som om jag kommer från en annan planet. HåHåjaja, men snart går vi mot ljusare tider 😀

 • Anna Nio

  Bing Crosby och Sinatra funkar också, annars håller jag helt med, det är verkligen fruktansvärt. Jag, som fortfarande är nordbo, tänker alltid att det måste kännas så väldigt… fel, att bo i ett soligt land och pynta med snörelaterade prylar samt höra sånger om kyla och öppna spisar. Särskilt om man egentligen aldrig ens upplevt en vinter. Barockt!

 • Mami

  Man borde undersöka om folk handlar mer om det spelas julmusik i affärerna. Man kan ju misstänka att det har en motsatt effekt, men vad vet jag! I alla fall tycker jag synd om PERSONALEN, som måste lyssna på detta från morgon till kväll i över en månad – att de inte blir tokiga!

 • CINDERALLEY

  Anna: Ja, även om det är jul är det ju verkligen inte vinter. Tack och lov. Det var liksom hela anledningen till att jag flyttade hit.

 • CINDERALLEY

  Mami: Jag tänker det också. Det borde vara illa nog att behöva stressa ihjäl sig som personal i julhandeln utan att behöva lyssna på julmusiken från helvetet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *