Uncategorized

Rått är gott

Igår åt vi middag på The Greenery, en Vegan Raw Food-restaurang i Encinitas. Jag har varit vegetarian i drygt 10 år, varav 3 som vegan, men har trots detta aldrig ätit Raw Food förut. Och jag måste säga att tanken tilltalar mig, hela idén kring att behandla mat som något levande, och ta vara på dess livgivande egenskaper.

Jag äter redan hälsosamt, och skulle inte ha något emot en mer Raw Food-orienterad diet. Problemet är bara att jag inte har varken tid eller ork till att odla, grodda, fermentera, mjölksyra, mixa och blötlägga allt jag vill äta. Jag bläddrade i en receptbok på restaurangen, och bara att göra ris tar en dryg vecka, och innefattar minst två steg dagligen. Hade jag varit en arbetslös hippie med stor trädgård hade jag definitivt ätit mer levande föda, men just nu är jag nog ändå ganska nöjd med att äta min mat upphettad.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *