Uncategorized

Vardagslyx

Jag är hemskt dålig på att spendera pengar, vilket har resulterat i att jag just nu har mer pengar än jag någonsin haft förut. Det ska på inget sätt tolkas som att jag är rik, bara att det är skönt att inte vara pank som omväxling. Att jag är dålig på att spendera pengar tror jag är en överlevnadsinstinkt snarare än snålhet – eftersom jag har varit fattig student alldeles för länge har jag aldrig lagt mig till med några dyra vanor, och jag sparar hellre ett sällsynt överflöd än slösar bort det. Men nu har jag som sagt så pass gott med stålar att jag tänker mig att jag borde lätta på plånboken och skämma bort mig själv en smula. Problemet är bara att jag har svårt att komma på saker jag saknar, åtminstone i materiell väg. Jag har redan alldeles för mycket grejer som det är.

Så jag börjar småskaligt och mer praktiskt. Ikväll bjöd jag min man på smarrig trerättersmiddag på en av våra favoritrestauranger. Sen gick jag hem och beställde en helårsprenumeration av The New Yorker. Nästa steg blir att lyckas få minst två veckor ledigt från jobbet, så att jag och Isaiah äntligen kan åka på den bröllopsresa som aldrig blev av när vi gifte oss. Sen får det nog fasen vara nog på slöseri för ett tag.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *