Uncategorized

Not pasta

Jag berättar gärna för folk att jag inte har några beroenden. Röker inte, snusar inte, dricker inte kaffe, äter inte godis, spelar inte Angry Birds, dricker alkohol med måtta, knarkar inte, dricker inte läsk, och så vidare. Men på senare tid har jag börjat inse att det kanske inte är helt sant, även om jag inte är hundra på var gränsen för beroende går. Men, såhär: jag äter pasta varje dag. Gärna två gånger om dagen. Går vi ut och äter beställer jag nio gånger av tio en pastarätt, och den där tionde gången ångrar jag mig alltid och önskar att jag hade beställt pasta istället.

Ibland (mycket sällan) gör jag ett halvhjärtat försök att laga vad som i vårt hushåll går under benämningen not-pasta. Alltså vad som helst som inte innehåller någon sorts spagetti eller makaroner. Häromdagen slängde jag till exempel ihop lite senaps- och citronmarinerade ugnsrostade grönsaker med potatisklyftor. Det blev svingott. Ändå kom jag på mig själv med att tänka att det hade varit så himla mycket godare med lite rigatoni eller ziti eller annan valfri tubformad pastasort. Till och med penne hade varit att föredra.

Kära Bullen, är detta normalt?

Katterna bara: “Men, var är pastan?”.

0 Comments

 • Marielle

  Alla har vi våra mat-hang ups.. 😉

  Vad jag tänkte var, om beroenden; hur står det till med den extrema drogen MUSIK? Många som är fast i det träsket! Är du skonad eller ligger du där & krälar tillsammans med oss andra? 🙂

 • CINDERALLEY

  Marielle: Ja, där ligger jag också och krälar, såklart. Men alltså, det fina med musikberoende är ju att absolut ingen tar skada av det!

  Duktiga Tjejen: Vad lustigt, jag fattar verkligen inte grejen med potatis.

 • schmut

  Men har du samma känsla för enbart pasta? Skulle du kunna mula i dig en skål pasta utan tillbehör? Har det inte snarare med hur konsistens och smak från pasta tar upp och framhäver det man serverar till?

 • CINDERALLEY

  schmut: Jamen typ, en av mina favoritsnabbrätter att laga när jag har bråttom eller är lat är makaroner och ärtor, alltså bara makaroner och gröna ärtor, ingenting annat. Sjukt gott!

 • Mirijam

  Makaroner och ärtor? DET var faktiskt konstigt! Ett GI-recept annars är ju att strimla zuccini och koka upp snabbt, om man vill ha lite ombyte, men ändå ringla upp saker på gaffeln när man äter.

  Mina beroenden: Kaffe, angry birds, bloggar.

 • CINDERALLEY

  Mirijam: mac&peas – det ar min halsosammare (och godare!) variant av mac&cheese, hehe.

  Jag har atit zuccinispagetti pa raw food-restaurang, det var faktiskt utmarkt som substitut. Men orka strimla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *