Uncategorized

Jamen, glad midsommar då

Många utlandssvenskar jag känner verkar sakna Sverige lite extra kanske just idag. Själv förstår jag inte riktigt grejen med midsommar. Näst efter Valborg är det nog den högtid jag har svårast att motivera mig själv till att fira. Ja, sommar är trevligt, och det tycker jag man ska fira exakt varje dag hela sommaren. Men midsommar, precis som Valborg, känns mest som en ursäkt för hela landets vuxna att få supa sig svennefulla och bete sig ansvarslöst utan konsekvenser.

Jag misstänker att en stor del av bitterheten jag känner inför Midsommar och Valborg kommer från att under en tid ha jobbat på Systembolaget. Är övertygad om att självmordsstatistiken bland Systembolagsanställda skjuter i höjden under dessa högtider, vilket jag har full förståelse för. Som den som förser svenska folket med alkohol får man från första parkett se exakt hur vidrig den svenska suparkulturen är. Det spelar ingen roll om du är finanspamp eller A-lagare. På midsommar står vi alla likvärdiga inför monopolet.

Att döma av mängden midsommarbilder som i skrivande stund trillar in i mitt news feed på Facebook tvivlar jag dock på att någon kommer läsa detta. Hoppas ni har en trevlig kväll. Själv tänker jag nog dra till Del Mar Fair och hoppa bungyjump.

Så här firade jag midsommar 2007

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *