Ytligheter

Brunblek

Både Mirijam och Katta Kvack skrev nyligen inlägg på tema solbrun hud, från två helt olika perspektiv. En är superblek och en är superbrun. Själv har jag alltid varit sjukt blek och inte funderat så mycket på det. Jag gillar ju den där porslinsvita Dita von Teese-looken, och det blir en fin kontrast till svart hår och röda läppar. Och jag har blivit kallad Snövit mer än en gång.

Jag älskar att vara ute i solen, men i Sverige blev jag inte brun ens om jag försökte. Den här bilden på mig och min syster från 2007 tycker jag till exempel är ganska talande. En av oss hade just kommit hem från 8 månader i Spanien. Och det var inte jag.

Det var först när jag flyttade till Kalifornien som jag insåg att till och med min hud har pigment i sig. Jag blir för första gången i mitt liv gyllenbrun, fastän jag använder solskyddsfaktor. Jämför bilden ovan med till exempel bilderna i det här inlägget. Jag är visserligen långt ifrån pepparkaksfärgad, och kommer nog aldrig att bli – detta trots att hela min familj blir bruna hur lätt som helst. (Men jag är också den enda i min familj med rakt hår, så jag misstänker att jag kan vara adopterad.) Som ett litet riktmärke kan jag avslöja att jag har gått upp fem foundationnyanser sen jag flyttade till San Diego. Har en känsla av att ingen kommer känna igen mig när jag kommer till Sverige i sommar.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *