Amerika,  Vardagsanekdoter

Garage sale

Något av det mest amerikanska jag vet är fenomenet med garage sales och yard sales. Varje lördag- och söndagmorgon fylls precis alla villaområden i suburbia med skyltar och pilar som pekar ut vilka hus som säljer sina gamla prylar just den här helgen. Det är som en geografiskt utspridd jätteloppis, och ofta koordinerar grannhus sina försäljningar med varandra för att dra mer folk. Vi stannar vid garage sales ibland och oftast är det mest skräp till salu, men det går att fynda. Vi hittade till exempel vårt kromkantade diner table med tillhörande stolar i röd vinyl från 50-talet på en garage sale av en ren slump.

Den här helgen var det vår tur att göra oss av med gammalt skräp. Vi drog alltså ihop en yard sale i Isaiahs mammas trädgård, som redan var full av dammiga prylar i överflöd. Och folk kom i horder, fyllde bilen, åkte hem och tömde den – och kom tillbaka och fyllde upp den igen. Vi sålde grejer för över 800 dollar sammanlagt. Inte så illa, med tanke på att det mest var sånt vi annars hade skänkt bort eller slängt, och med tanke på att det mesta gick för runt 5 dollar styck.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *