Irritationsmoment,  Vardagsfilosoferande

Att vara tillfälligt pank

Det här med pengar alltså. Jag är så van vid att ha en heltidsinkomst och få lön varje fredag, och jag kan inte ens minnas sista gången jag var pank och inte hade pengar på kontot. Då är det lite extra jobbigt när man betalar sitt CSN-lån och summan dras från kontot två gånger istället för en. Det här händer varje gång jag betalar studielånet, fast jag lyckas på något vis förtränga det mellan varven. Några dagar senare kommer ena summan tillbaka in på kontot och allt är frid och fröjd igen. Det är oklart varför detta händer, men det gäller alltså att ha tillräckligt med pengar på kontot för att kunna lägga ut för en extra studielånsbetalning. Vilket inte alltid är en självklarhet eftersom växelkursen när det gäller att betala svenska skulder med dollar är sämst. Den här gången drogs över 800 dollar och det resulterade i att mitt konto med minimal marginal hamnade på minus.

Och såklart råkar det hända precis samma dag som jag egentligen hade tänkt betala för nya kontaktlinser, köpa nya däck till bilen, beställa biljetter till Social Distortion som spelar i San Diego nästa vecka, storhandla veckans mat, tanka och dessutom äta lunch ute eftersom jag inte jobbar hemifrån. Det är ju lätt att glömma hur beroende man är av att kunna betala för sig när man alltid har pengar på kontot. Det är nämligen lite pinsamt att försöka köpa en macka för 4 dollar på kortet och kassörskan bara “sorry, your card was declined”.

0 Comments

 • Duktiga Tjejen

  Fan! Men bara tillfälligt? Ser din kommentar ovan att du fick lön idag. Skönt. Jag är en såndär jobbig typ som alltid sparar pengar så att det aldrig ska kunna hända. Tycker att alla borde ha en buffert, iallafall de som har heltidsjobb och kan spara. Kanske dags att starta ett? 😉

  Läser alla dina inlägg men är inte lika bra på att kommentera längre. Mår inte så tip-topp.

  • Cinderalley

   Alltså, jag håller helt med, jag HAR en buffert och sparar pengar varje månad. Men jag rör inte sparpengarna om det är ett absolut nödfall, och det här kändes inte riktigt så illa.

   Jag har förstått det – jag läser också men är som vanligt sämst på att kommentera. Hoppas det blir bättre snart! Kramar.

 • CC

  Trist när det strular, men bra att det löste sig.
  Låter grymt kul med Social Distortion. De var ju grymma när jag såg dem i Köpenhamn i somras=)

  • Cinderalley

   Ja, det blir nog en kul spelning! Fast nu undrar jag om jag inte ska gå och se dem i Pomona i februari istället. Eller kanske både. Vi får se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *