San Diego

Victory Kiss

Ni vet det där fotot som föreställer en sjöman som kysser en sjuksköterska vid Times Square efter andra världskrigets slut? I downtown San Diego finns det en åtta meter hög staty av just det fotot. Av någon anledning kom jag att tänka på den här statyn idag och googlade den – och fick genast upp ett helt gäng nyhetsartiklar som rapporterade att statyn bara är här till låns och ska lämnas tillbaka igen.

Tydligen har San Diego redan fått förlängt förmyndarskap över statyn ett antal gånger och den har stannat kvar flera år längre än planerat. I den senaste artikeln jag hittade står det dock att den ska lämnas tillbaka i mitten på maj 2012. Alltså ganska exakt NU. Så nu känner jag lite att jag måste åka ner till hamnen snarast för att se om den finns kvar.

Trots att jag inte har varit där och tittat på den sen 2009 blir jag lite nedstämd av tanken på att statyn inte kommer att finnas kvar här speciellt länge till. Den är ju så fin!

Här får ni en bonusbild på mig och M för 3 år sen, när vi försökte oss på att återskapa ögonblicket. Hehe.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *