Konsumtionsglädjen,  Vardagsfilosoferande

Men hur gick det här till?

Det här med internetshopping är ju rätt trevligt, det kan nog de flesta hålla med om. Det är bekvämt att kunna klicka hem det man vill ha utan att behöva åka någonstans, det är ofta billigare att handla på nätet, och – det kanske bästa av allt – det är som julafton varje dag när man får hem paketen man beställt.

Tidigare har min internetshopping mest bestått av kläder, skor, smink och böcker, men på senaste tiden har det hänt något märkligt. Istället för att lystet närma mig “Buy Now”-knappen på en Betsey Johnson-väska eller de perfekta bootsen, så kommer jag på mig själv med att sitta och salivera över helt andra grejer.

Verktyg, till exempel. Och motorcykeldelar. Har till följd av detta fått både det ena och det andra levererat till dörren på senaste tiden – till exempel: ett motorcykeldäck, ett nytt batteri med tillhörande batterisyra (är lite förvånad över att de levererar sånt på posten, men klagar ej!), skyddsglasögon, ett motorcykelstyre, och ett par handskar med förstärkt handflata. Och idag fick jag hem detta:

Sitter alltså här och är helt lycklig över mitt nya VARIABLE SPEED ROTARY TOOL KIT med 30 ACCESSORIES INCLUDED och tänker på allt jag nu kan fila och slipa och polera. Herregud, hur gick det här till? VEM ÄR JAG?

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *