Irritationsmoment

Topp 2 saker jag inte förstår

1. Folk som äter snabbmat, typ McDonald’s eller Burger King. Oavsett om man äter kött eller inte förstår jag inte hur man frivilligt kan utsätta sin kropp för kemiskt framställd mat utan ett uns näringsvärde, speciellt när det liksom inte är någon hemlighet hur dåligt det verkligen är. Jag inser att snabbmat är billigt och bekvämt, men det är ju egentligen en illusion. Riktigt billig “mat” kommer liksom med ett helt annat pris.

2. Folk som röker. Det här är nästan ännu mer förbryllande än folk som äter snabbmat. Rökning orsakar liksom lungcancer och en mängd andra sjukdomar, inte bara för de som röker utan för folk omkring dem, och ALLA som röker vet detta. Vidare är det dyrt, beroendeframkallande, kasst för miljön, försämrar smak- och luktsinne, och allt omkring en börjar lukta askfat. Det är så himla sjukt att folk fortfarande börjar röka. Och fortsätter med det. Jag förståååår inte.

16 Comments

 • Freedomtravel

  Hmm… min man äter på McDonalds varje vardag… och röker. Det är INTE så att det är något vi förordar förstås, men för att bringa lite klarhet då: 1) Han jobbar i byggsvängen och lunchar kl. 10, d.v.s. innan lunchrestaurangerna öppnat. Det är dessutom ofta bråttom och det är svårt att ta med mat eftersom det inte finns nånstans att förvara eller värma maten, och många gånger jobbar de utomhus, i minusgrader. 2) Han vill förstås sluta röka och har försökt men inte lyckats. Laddar nog inför ett nytt försök så småningom…

  • Cinderalley

   Ja, min kille röker också, och de flesta jag känner äter snabbmat. Men oavsett ursäkten så tycker jag fortfarande att det är helt galet. Vi har bara en kropp, så ta hand om den!

 • CC

  Amen på båda punkter.
  Har aldrig tagit ett endaste bloss i hela mitt (snart) 40-åriga liv. Å då menar jag INTE ETT ENDASTE bloss. Inte ens prov-rökt.
  Däremot fick jag ofrivilligt i mig röken när min pappa rökte. Men tackålov slutade han, när jag var i tonåren.

  • Cinderalley

   Grymt ju! Jag provrökte nån enstaka gång som tonåring men jag såg aldrig riktigt poängen med att faktiskt börja röka, trots att ALLA min kompisar gjorde det.

 • burgschki

  Jepp snabbmat håller med, lägger till chokladcroissant eller nutella till frukost blir galet provocerad av detta. rökning, jadu jag röker ju själv,det är en fantastisk njutning, som att dricka öl. fast sjukt glad att jag numera enbart feströker, det är ett himla gissel att behöva ta pauser på jobbet fö att gå ut och röka osv. men rökning kommer nog tack vare ett extremt marknadsförande alltid ha en air av rebellism runt sig. idiotiskt.

  • Cinderalley

   Ja, över huvud taget att proppa i sig en massa socker på morgonen känns ju inte så himla vettigt. Jag antar att jag som aldrig har rökt inte fattar grejen med att röka. Öl blir man full av, och det kan ju vara kul. Men rökning? Dessutom hela grejen med att det påverkar folk omkring en, skulle inte själv känna mig bekväm med att ge andra personer cancer, hah.

  • Cinderalley

   Visserligen finns det väl rätt många som är vegetarianer av djurrättsskäl snarare än hälsoskäl, men det går ändå inte riktigt ihop, speciellt om man räknar in alla djurtester som utförs i samband med cigaretter och sjukdomar relaterade till rökning. Nä, jag förstår det inte heller!

 • Freedomtravel

  Jag håller med dig generellt! Men vi har ju alla olika laster… Vi tycker nog att det är viktigt att ta hand om de kroppar vi har och försöker göra det på andra sätt. Vi tränar sex dagar i veckan och äter mycket fisk och grönsaker de andra måltiderna, så vi gör vårt bästa för att kompensera 🙂 (Fast rökning är svårt att kompensera för, det kan jag hålla med om.)

  • Cinderalley

   Alltså jag skrev inte det här inlägget för att moralisera över andra människors val, utan för att jag uppriktigt inte förstår. Men er situation ser nog lite annorlunda ut än de flestas som bara är lata, och vafan, ingen är perfekt. Man gör så gott man kan helt enkelt 🙂

 • Nova

  Jag är så SJUKT trött på rökning och på rökare som på allvaret lackar på att man inte längre får röka på uteserveringar. Alltså, jag vill VERKLIGEN inte sitta i nån annans rökmoln om jag går ut och äter, SÄRSKILT inte nu när jag är gravid. Det räcker med att man får ta ett djupt andetag typ 10 meter före ingången till Södra station varje dag efter jobbet eftersom det alltid står cirka hundra personer utanför och röker.

  Om folk vill röka och förstöra sin egen kropp så är det deras val, men låt mig slippa det. Skulle helst se såna små glasburar som de har på flygplatser överallt, så man slipper andas in skiten på gator och i parker och andra offentliga platser.

  • Cinderalley

   Men guu, håller verkligen med. Det är väl upp till var och en om man vill ägna sig åt självskadebeteende, men rökning drabbar ju liksom inte bara rökaren själv och jag kan känna att det är så sjukt själviskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *