Irritationsmoment

Julen var bra men resten sög

Alltså jag vill verkligen bli bättre på att blogga, men jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag antar att vi kan ta det dåliga först.

1. Jag har varit sjuk med förkylningen från helvetet i två av de senaste tre veckorna. Först blev jag jättesjuk i en vecka, sen frisk i en vecka, och sen blev jag sjuk igen.

2. Eftersom företaget jag jobbar för inte gör någon skillnad på sjukdagar och semesterdagar har jag nu slösat 5 av de 15 lediga dagar jag får varje år på att ligga hemma på soffan och hosta och kolla på Law & Order SVU. Värt.

3. Jag missade nyårsafton eftersom jag var sjuk. Gick och la mig klockan 22:30 och vaknade till ett helt nytt år nästa morgon.

4. På årets första dag dog min motorcykel. Oklart riktigt varför.

5. På årets tredje dag (det vill säga idag) dog min bil. Alltså, på riktigt dog. På motorvägen halvvägs till jobbet imorse började det ryka under motorhuven, och innan jag hann ta mig hela vägen till väggrenen för att stanna slutade allt att fungera inklusive bromsarna. Jag fick använda handbromsen för att kunna stanna. Jag fick skjuts till jobbet av en kompis, och skjuts hem av en annan, men nu har jag alltså noll fungerande fordon tills min hoj är fixad. Bilen är nog ganska mycket bortom räddning vid det här laget.

gingerdead

9 Comments

  • Cinderalley

   Jag blev sjuk eftersom ALLA på mitt jobb är sjuka, och det verkar vara en envis förkylning för alla. Men jag försöker alla möjliga trick jag också, hittills med blandade resultat.

 • Angelica

  Funkar det så på alla företag i USA, att sjukdagar räknas som ledighet? Helt sjuka regler i alla fall.

  Ledsen att höra att dina fordon dog. Tur att du kunde stanna bilen med handbromsen i alla fall. Jag visste inte ens att en bil har handbroms. Man lär sig något nytt varje dag!

  • Cinderalley

   Vet inte om det är så på alla företag, men det är nog i alla fall ganska vanligt. Finns ingen Försäkringskassa här inte ha.

   Jo, “emergency brake” heter det på engelska, ganska passande.

 • CC

  Phewww, vilken tur i oturen du hade när bilen lade av. Det är ju inte så att man brukar vara helt ensam på vägarna i CA …..
  Och en stendöd bil som ev skulle bli ståendes mitt i vägen…..

  Hoppas du får igång både bil å cykel. Eller iaf hittar en ny bil.

  Knepigt att företaget drar sjukdagarna från ledigheten:-(

  Men nu måste du väl ha haft din beskärda del av otur. Hoppas du får ett bra 2014!

  Själv ser jag fram emot lite sem i CA till våren:-)

  • Cinderalley

   Nej och det var på en 4-filig motorväg mitt i rusningstraffiken också, ha. Så det kunde varit värre.

   Åh vad kul, var i CA ska ni någonstans den här gången?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *