Bra saker,  Nära döden-upplevelser

Varde ljus, och dubbla solglasögon

lasikpic

I fredags hade jag min ögonlaseroperation, och den gick alldeles strålande. Jag vaknade nästa morgon och kunde se (!) utan att först gå och sätta i kontaktlinser. Det är en sån overklig känsla. Hade återbesök hos läkaren på morgonen och de konstaterade att min syn var på 20/15, vilket alltså är bättre än 20/20. Så det kändes lämpligt att gå och fira med en öl klockan 11 på morgonen.

Själva operationen tog bara några få minuter. Det gjorde inte ont men var ganska obekvämt. De hade dock stoppat mig full med smärtstillande och lugnande innan, så jag minns egentligen inte så mycket. Paul satt i rummet bredvid och såg hela proceduren på en storbildsskärm medan en sjuksköterska berättade vad de gjorde, så han har nog bättre koll än jag.

Själva läkprocessen är inte jättekul. Den närmaste veckan måste jag ta tre olika ögondroppar 4-10 gånger om dagen, sova med en ögonmask i plast, samt undvika smink och liknande. Plus att mina ögon just nu är ganska irriterade och extremt ljuskänsliga. Måste ha dubbla solglasögon på mig när jag kör bil. Ha! Men det kan det ju kanske vara värt.

2 Comments

  • Ulf

    Hoppas allt går bra nu. Sköt ögondroppsbehandlingen – det är värt besväret nu för att må bra sen.
    Så sknt för dig att slippa linser/glasögon. Själv har jag hela huset fullt av brillor på olika lämpliga platser 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *