Drömhuset

Det jobbiga med att leta hus när man egentligen inte letar hus

Jag har ju nämnt förut att Paul och jag går på ganska mycket husvisningar tillsammans. Och när vi inte går på visningar brukar vi köra runt i områden vi skulle kunna tänka oss att bo i och leta efter hus som vi skulle kunna tänka oss att bo i. Sen kollar vi på Zillow.com exakt hur mycket de är värda för att se om vi skulle ha råd att bo där.

Det här får väl räknas som någon form av ganska avancerat bostadsknarkande, speciellt eftersom vi egentligen inte letar bostad just nu. Men för framtida bruk har vi i alla fall hittat ett område som passar oss både geografiskt, demografiskt och prismässigt. Och idag hittade jag det här huset till salu i just det området. Det är kanske det perfekta huset (öppen spis! pool! gigantisk uteplats! parkettgolv! stort garage! fruktträd!), och så pass prisvärt att vi skulle kunna ha råd med det idag om vi verkligen ville.

Och det är det här som är så himla surt med att kolla på bostäder innan man är redo att köpa. Då kommer det ju dyka upp såna här guldklimpar som någon annan jävel kommer knipa med en gång, och så sitter vi där om några år och ångrar att vi inte köpte Världens Bästa Hus™ när det var till salu. Jaja. Dagens i-landsproblem!

house3

house1

house2

11 Comments

 • Skatan

  Alltså… det här med rätt tillfälle och att vara redo osv… skit i det! Jag och min snubbe träffades i Februari och köpte hus i Juli… Det var nio år sedan nu och vi har aldrig ångrat det en sekund! Har ni råd och gillar stället, go for it! Jag har iofs ingen koll på bostadsmarknaden i San Diego, men såvida det inte känns som något ovärt och svårsålt, kör – bar kör!

  Puss och kram från en galen husägare 😀

  • Cinderalley

   Fan vad grymt ju! Älskar att höra såna historier, och du har nog rätt. Tänker att folk skaffar barn efter att ha känt varandra i bara några månader, och att köpa hus känns som ett betydligt mindre ansvar. Om inte annat kan man ju bara sälja om det går åt pipsvängen.

   Puss & tack för peppen! 🙂

 • Annika i Colombia

  Jag tänkte lite som Skatan. Vad är anledningen till att ni inte letar hus “på riktigt” just nu? Att det är för tidigt? Att det inte riktigt går att säga upp nuvarande boenden? Och väger de anledningarna tyngre än Världens Bästa Hus™? Om ni nu ändå har tänkt köpa hus ihop i framtiden – varför inte nu?

  • Cinderalley

   Alltså, dels så har vi ju redan någonstans att bo, så det är liksom ingen brådska att köpa något. Och så bor vi inte ens tillsammans ännu!? (Fast det är egentligen bara för att Pauls lillebror har bott hos honom de senaste månaderna och det vore inte så snällt att kicka ut honom.) Men förutom det så, ja, there’s no time like the present och allt det där 🙂

 • Helen

  Känns det rätt ÄR det rätt! Go for it! Man kan inte gå att tänka på att saker och ting KANSKE skiter sig i framtiden.
  Att köpa hus är inte så himla stort, egentligen! Det går ju (förhoppningsvis) att sälja sen i framtiden…när ni bestämt
  er för att ni behöver större, mindre eller bara annorlunda hus. Tillsammans!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *