Äventyr

Ökenäventyr galore

Den här helgen var helt fantastisk, så håll i er för här kommer en bildkavalkad.

20150124_123222

Jag blev inbjuden av ett gäng tjejer (som jag känner ytligt genom Babes Ride Out och Instagram men inte har hängt så mycket med tidigare) att följa med på äventyr över helgen, och jag är ju som bekant inte den som tackar nej till äventyr. Vi möttes upp hemma hos Mitch, som bor två kvarter från stranden i Oceanside. Där var det typ 28 grader varmt och perfekt motorcykelväder.

DSC_0050

Vi körde till Julian där vi hade hyrt en stuga. Enligt väderleksrapporten skulle det vara ganska kallt uppe i bergen, så vi stannade ungefär halvvägs och drog på oss ganska många fler lager kläder än vi hade när vi åkte hemifrån. Vad vi hade glömt att kolla efter var dock vind, och det visade sig vara en strong wind advisory i effekt hela helgen. Och att köra motorcykel i stark vind är inte speciellt trevligt. Jag kör typ hundra gånger hellre i regn och hagel än i vind. Vi överlevde dock minitornadon och tog oss ända fram till stugan.

DSC_0055

DSC_0058

Solen gick ner precis när vi kom fram, vilket gjorde utsikten helt fantastisk trots att det var svinkallt och vi höll på att blåsa bort.

DSC_0079

DSC_0085

DSC_0088

Vi bunkrade upp oss i stugan med snacks och ost och öppen spis. Sen satt vi uppe och pratade typ hela natten medan det blåste så hårt utanför att fönsterna skakade. Vi var liiiite oroliga för att våra hojar skulle blåsa omkull, men det hjälpte kanske att vi alla kör 300-kilos Harleys för nästa morgon stod de precis där vi hade lämnat dem.

DSC_0107

Det blåste dock fortfarande så hårt att det inte kändes som en bra idé att köra hoj. Så vi trängde in oss alla 6 i Mallories truck och körde vidare någon timma österut tills vi kom till Anza-Borrego-öknen.

DSC_0120

DSC_0213

Jag älskar öknen. Kanske för att det är så exotiskt när man kommer från Skandinavien, men också för att klimatet verkligen passar mig. Torrt och varmt.

DSC_0126

Öken-klipp-siluett-selfie.

DSC_0129

DSC_0140

Vi hade en hajk planerad genom Slot Canyon, som är liksom en väldigt trång gång inmejslad mellan höga bergsväggar?

DSC_0167

DSC_0168

 

DSC_0195

DSC_0198

Alltså, naturen!? Så himla ballt. Det här är helt klart en av de vackraste platserna jag någonsin besökt. Tog över hundra bilder, men ingen av dem gjorde verkligheten rättvisa.

DSC_0201

Hajk-selfie!

Sen åkte vi tillbaka till Julian och hämtade hojarna. Det var svinkallt och svinblåsigt under första halvan av hemfärden, men när vi kom ner till bergets fot var det sommarvärme och sol igen. Så här är det i Kalifornien. Strand, berg och öken inom bara ett par timmar från varandra. Älskar’t.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *