Litteraturbloggen,  Vardagsanekdoter

Allt är Lars Keplers fel

Jag hade en sån där morgon där allt bara gick åt helvete, så pass att jag på väg ut genom dörren för fjärde gången imorse insåg att det nog skulle vara säkrare att inte gå till jobbet alls. When it rains it pours och allt det där. Så jag jobbar hemifrån idag. Det är kanske årets hittills varmaste dag och vi har ingen AC, men det går väl hand i hand med temat för dagen.

Och allt är Lars Keplers fel.

stalkerJag läser nästan aldrig deckare, men jag har läst alla Keplerböcker hittills. Från början läste jag dem mest för att Alexandra Coelho Ahndoril, som är ena halvan av författarduon bakom pseudonymen, var en av mina handledare när jag skrev C-uppsats i litteraturvetenskap på Stockholms universitet för en massa år sen. Och sen var jag fast. De går ju inte att lägga ifrån sig?

Min pappa och hans fru var här och hälsade på förra veckan, och de hade med sig en hög svenska böcker som jag hade efterfrågat, bland annat Stalker. Jag började läsa den onsdag kväll, och läste ut den kvällen efter, det vill säga igår. Det är över 600 sidor på två kvällar, så det kanske säger sig självt att jag fick offra en del sömn. Och jag fungerar inte speciellt bra utan sömn. Vet inte hur ni med småbarn grejar livet.

Men i alla fall. Boktips. Läs Kepler om du gillar välskrivna deckare med obehagliga plotlines och non-stop sidvändaraction, samt om du inte tycker att det här med nattsömn är så himla viktigt.

One Comment

  • anna n

    Samma här, läste Stalker nu på semestern på två dar. Vet inte om jag andades överhuvudtaget. Så spännande bok och så coolt att dom skriver tillsammans!
    Kram Anna N

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *