Vardagsanekdoter,  Vardagsfilosoferande

Dagens: Fyra i ett

Vi var och såg nya Hunger Games-filmen igår och den var verkligen dålig. Synd eftersom jag verkligen gillade böckerna och de första tre filmerna. Vi åt i alla fall i runda slängar 400 liter popcorn, och popcorn är ju gott.

Min kille har gått och blivit vegetarian. Eller, han vill inte riktigt kalla sig det ännu, men han har inte ätit kött på tre veckor, och med tanke på att det är Thanksgiving den här veckan och han har bestämt sig för att inte äta kalkon så tror jag att detta är på riktigt. Så himla stolt över honom!

Mitt hår är sämst, det är sen gammalt. Men just nu är det extra illa. Jag skulle verkligen behöva klippa luggen och färga utväxten, men så här två veckor efter operationen kan jag ännu inte böja min högerarm så att jag når mitt huvud. Och jag gillar inte tanken på att betala en främling en massa pengar för att göra något jag mycket hellre gör själv. Så det får se ut som skit ett tag. Tur att jag äger många hattar.

Jag borde egentligen inte klaga på november eftersom det har varit 30 grader varmt hela helgen. Men det är ändå så sjukt deprimerande att det blir mörkt klockan 17. Jag kanske har kollat för mycket på Criminal Minds på Netflix på sistone, men det känns otryggt när det är mörkt. Att ha en hund med sig när man går ut hjälper inte heller, i alla fall när hunden väger typ 5 kilo och måste ha små stickade tröjor på sig för att inte frysa. Inte så skräckinjagande liksom, även om hon för all del har attityd så det räcker och blir över. Aja. Det enda positiva med den här årstiden är väl att jag får åka hem från jobbet till den här utsikten:

november-sunset

Ja, det var väl det. Fyra mini-inlägg i ett som kompensation för att jag är sämst på att komma ihåg att blogga varje dag.

9 Comments

 • Casa Annika

  Och inte kan du ta av hunden tröjan heller, för en liten hund som skakar av köld är ännu mindre skrämmande än om den har stickad tröja på sig… Låna en större hund nästa gång 😉

 • Peppe

  hej från parallellivet i norr. Man som gått över till vegetarian/vegan-laget, hår som borde klippas och trött på att det blir mörkt så tidigt ( vi ska dessutom fira jul i Stockholm/Helsingfors och det är liksom inte bättre där).

  • Cinderalley

   Hej hej 🙂 Nej usch, jag har knappt två veckor ledigt över jul varje år men kan inte förmå mig själv att åka till Skandinavien mitt i vintern. Vi sticker till Hawaii istället!

  • Cinderalley

   Det var väldigt mycket våld och död och upprepningar av samma grepp om och om igen, plus att slutet var sämst. Mkt besviken.

 • Ulf

  Elände med armen – jag trodde den skulle bli bättre. Hur lång tid tar det?
  Men det är ett oskick att sätta på hundar kläder – de har päls av goda anledningar.

  • Cinderalley

   Den är bättre! Det enda jag inte får göra ännu är lyfta tunga saker eller ha armen böjd under längre perioder.

   Så om en liten korthårig hund fryser så att den skakar ska man inte klä på den kläder så den blir varm, då ska man bara låta den frysa? Det tycker jag inte låter så snällt.

 • Gunnie

  Att sätta på små frusna hundar en tröja eller litet täcke för att de inte ska frysa tycker jag är helt ok. Däremot inte att KLÄ UT hundar i “människokläder”, typ frack eller sammetsklänning vid högtidliga tillfällen t ex. Det tycker jag är att förnedra de stackars djuren. Tassa är en särdeles lämplig hund för vårt klimat, hon fryser aldrig. Hon badar med glädje utomhus även så här års 🙂 Utan bastu först!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *