Vardagsfilosoferande

Du och jag, Lisbeth

Ända sen jag började jobba här har vår CEO och ansvarig utgivare kallat mig för Lisbeth, efter Lisbeth Salander i Millenium-triologin. Har mest tyckt att det är lite lustigt, men sen började jag fundera på det. Både Lisbeth och jag är från Stockholm, har svartfärgat hår, tatueringar, piercingar, svarta kläder och skinnjacka, jobbar med *internetz*, kör motorcykel, hänger med journalister och hatar fuckboys.

ÄR jag i själva verket Lisbeth Salander?

Det enda som talar emot är väl möjligen att jag inte har använt nithalsband sen jag gick i högstadiet.

lisbeth

8 Comments

 • Annika

  Haha, tja, tasear och tvångstatuerar du våldtäktsmän också?
  Underbart egentligen att Lisbeth är ett begrepp när folk tänker på Sverige (svenska tjejer) numera – när jag först kom hit var det BARA “the Swedish bikini team”, svenska porrstjärnor och the Swedish chef man hörde om när folk fick veta att man var svensk. Ugh….! 😛

  • Cinderalley

   Skulle nog garanterat göra det om jag fick möjligheten heh.
   Ja, mycket Swedish chef, men annars känner jag att folk här inte vet ett skit om Sverige egentligen.

 • Gunnie

  När jag såg rubriken tänkte jag på Lisbeth Palme! Det är faktiskt inte så långsökt som det verkar. På söndag är det 30 år sedan Olof Palme blev mördad. Samma dag gjorde jag ett positivt graviditetstest och fick veta att jag var gravid med dig! Så du har på sätt och vis kopplingar till Lisbeth Palme också. Fast vad jag vet, så kör hon inte motorcykel! 🙂

 • Jenny

  Ugh. Blir kallad Lisbeth konstant, men det ar nog for det mesta for att jag bott i Sverige och for att Lisbeth ar sadar alternativ och folk tycker om att forknippa en med sant dar. Har varken last bockerna eller sett filmerna sa jag vet nog inte jatte mycket om henne, annat an att jag “ser ut” som henne. “Ser ut” used very loosely here.

  • Cinderalley

   Haha ja precis, färgat hår och piercingar = ser ut som Lisbeth Salander. Hon är rätt grym i både böckerna och filmerna dock, även om hon är skapad av någon med en mer än lovligt stereotypisk bild av “alternativa” tjejer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *