Nära döden-upplevelser

Then the earth shook and quaked

destroythefuture

Små jordbävningar är vardagsmat i Kalifornien. Jag brukar aldrig ens känna av dem, utan får oftast reda på att det har varit jordbävning genom folks facebookuppdateringar. Det enda större skalvet jag har känt var för ungefär 6 år sen. Jag låg vid poolen och halvsov när min stol plötsligt började skaka. Det bildades vågor i poolen och jag förstod först inte vad det var som hände. Skakandet pågick i alla fall i ett par minuter. Sån knäpp känsla.

Inatt hade vi tydligen en liknande jordbävning här i södra Kalifornien, 5.2 på Richterskalan. Jag sov mig igenom all action, men många av mina vänner och kollegor vaknade av att deras hus skakade mitt i natten.

Ändå lite läskigt att tänka att jag inte vaknade av en stor jordbävning? Börjar tvivla på min förmåga att överleva zombieapokalypsen med den självbevarelsedriften.

(Tror att jag ska börja med obehagliga bibelcitat som bloggrubriker oftare, känns tungt och domedagsaktigt.)

One Comment

  • Johanna

    Har också sovit mig igenom en stor jordbävning! I Peru. “Alla” hadevarit ute på gatorna på natten osv, själv vaknade jag till och tänkte “det är nåt som inte stämmer. Jag är nog fullare än jag trodde” och somnade om 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *