Det ofattbara

All ord när handling fattas äro dåraktiga och tomma

Idag har varit en surrealistisk dag. Efter en ganska sömnlös natt bestämde jag mig för att i alla fall gå till jobbet för att försöka tänka på något annat än valet. Både jag och flera av mina kollegor dök upp helt klädda i svart för att symbolisera sorgen vi känner över detta, och ett par stycken samlades inne på mitt kontor för att försöka förstå vad som har hänt och vad konsekvenserna kommer bli.

Jag som aldrig gråter på jobbet hade gråtit tre gånger innan lunch, och vid det laget var min ångest så stark att jag kände att jag inte kunde vara kvar på jobbet. Så jag satte mig på hojen och tog en lång tur österut, trots helveteshetta ute, eftersom det är det enda som hjälper när jag känner mig så här.

Nu sitter jag här och avföljer och unfriendar folk på Facebook som jag inte vill ha något mer att göra med. Människor som röstade på Trump och som nu är skadeglada och trivialiserar känslorna hos de som kommer drabbas hårdast under de kommande åren. Dvs alla som inte är straighta vita cismän ur medel- eller överklassen.

Hittade detta på Facebook, ett litet axplock av vad som antagligen kommer hända inom de närmsta fyra åren:

whatwelllose

Mitt svenska medborgarskap innebär att jag kan flytta härifrån om saker börjar gå ordentligt åt helvete, men de flesta amerikaner har inte det privilegiet. Och jag vill dessutom inte flytta. Jag vill stanna och kämpa. Förhoppningsvis kan vi ta oss igenom detta och komma ut starkare på andra sidan.

Save

6 Comments

 • Annika

  Sorgligt, eller hur? Jag kan tekniskt sätt också flytta härifrån – fast svårt att få ett kompatibelt jobb i Sverige plus att man ju rotat sig och investerat i det här landet. Plus att jag faktiskt älskar det på många sätt. Känner mig bedragen 🙁
  kram

  • Cinderalley

   Ja precis, jag har ju också hela mitt liv här. Och håller med, älskar det här landet, fast just nu känns det lite oklart varför. Kramar!

  • Cinderalley

   Det inte bara kan, det är dessutom ganska troligt att det händer, speciellt att döma av Trumps egen plan för sina första 100 dagar som president 🙁

 • Anja

  Det ar sa javla hemskt! Kan sympatisera lite for jag var helt chockad efter Brexit. Karlek och solidaritet infor 2017! PS dags att borja trana pa pull-ups och enhands-reload av shotguns. The future is here.

  • Cinderalley

   Ja det är ju precis samma grej – samma typ av rädsla och hat som katalysator, och samma väljargrupper i majoritet. Kärlek och solidaritet är verkligen vad vi behöver nu ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *