Irritationsmoment,  Vardagsanekdoter

En sjuk jul och Skam

ninjacouch

När jag blev sjuk förra veckan tänkte jag att det var bra att det hände då och inte den här veckan eftersom vi flyger till Puerto Rico imorgon, på julafton. Men nu har det gått 8 dagar och jag är FORTFARANDE sjuk!? Hostar så mycket att jag knappt kan prata eller sova, och har inte varit på jobbet på hela veckan. Förutom hostan känner jag mig i och för sig inte sjuk alls.

Nu gör jag allt jag kan för att sluta hosta eftersom jag verkligen inte ser fram emot att vara den som förstör alla medpassagerares flygresa imorgon med mitt hostande. Det är ju nästan värre än skrikande barn. Så jag dricker enorma mängder te med honung och citron i och gurglar halsen med saltvatten och tar typ 10 olika sorters hostmedicin. Än så länge hjälper inget dock.

Jag började förresten kolla på Skam förra veckan eftersom alla hyllar den. Men jag kom bara till avsnitt 7 på första säsongen, sen fick jag stänga av. Jag får så sjukt mycket ångest av den här serien?! Vet inte riktigt varför, men det är plågsamt att ens tänka på att vara tonåring igen. Och då var mina tonår ända himla bra på många sätt. Nä, jag vet inte. Får kanske ge den en till chans.

4 Comments

 • Sanna

  Hej! Måste be om råd från dig som har lite mer erfarenhet.
  Jag bor i Australien sedan ett år tillbaka och har även träffat en helt fantastisk kille där som jag varit med i ca 8 månader.
  Jag har velat fram och tillbaka under det här året om jag vill bo där eller i Sverige. Just nu är jag hemma i Sverige för att fira jul utan honom. Lika jobbigt som det var att säga hej då till honom kommer det vara att säga hej då till Sverige och familjen.
  Jag har ingen aning om vad jag vill göra. Är livrädd att jag ska stadga mig “för mycket” (barn etc) så att det är “omöjligt” att åka hem. Har tänkt tanken på att göra slut och flytta hem. Men tål inte tanken på att säga hej då till honom.

  I alla fall. Undrar om du har några råd, hur du tänker osv. Jag har så många fina vänner här hemma som jag saknar oändligt. Känner mig som en förvirrad och rädd tonåring (just kollat på Skam….ångest).

  Anyhow, tacksam för råd och tips! Förstår ju dock att jag i slutändan måste ta beslutet själv baserat på vad jag vill.

 • Cinderalley

  Hej! Jag tror framför allt att det är viktigt att du gör vad DU vill göra snarare än att göra det för någon annan. Alltså, vill du bo kvar i Australien så gör det. Vill du hellre bo i Sverige så flytta hem. Men samtidigt så finns ju Sverige och vännerna kvar och jag är egentligen alltid en förespråkare för att uppfylla sina drömmar. Om ni bara har varit tillsammans i 8 månader är det kanske inte tal om att typ skaffa barn redan, så ge det en chans och se vad som händer liksom? Hoppas att detta hjälper lite i alla fall. Kram

 • Annika

  Förlåt att jag lägger mig i, men från en annan fd utlandssvensk så kommer också rådet: Gör det! Sverige finns kvar. Till och med även om ni skulle vara ihop så länge att det blev läge att gifta er och skaffa barn om ni gör det i en framtid så försvinner inte Sverige. Jag flyttade till Colombia och träffade min man och gifte mig och fick barn. Jag bodde där i sju år, sen flyttade vi hela familjen till Sverige och nu bor vi här. Det finns få beslut i livet som är för evigt. Ta chansen! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *