Helgen som gick

Helgen som gick i bilder

Vi hade en ganska strålande (men alldeles för kort) helg. Ungefär så här såg den ut:

dec3-1
En bra grej med mitt jobb är att jag får gå på roliga pressevent. I lördags var jag bjuden på en provsmakning på Flower Child, en ny restaurang i Del Mar som öppnar om ett par dagar. Det var soligt och varmt ute så jag och Paul tog hojarna dit och beställde en massa mat som var supergod och alldeles gratis. Bästa kombinationen!

dec3-2
Paul var lite bakis och beställde en frukostbowl som hetter “Late Riser”.

dec3-3
Jag fick panik av alla vegetariska alternativ på menyn och kunde inte välja, så beställde bara en massa sides, plus en avokadotoast.

dec3-5
Efter maten körde vi direkt till San Diego Customs, en motorcykelshop i San Diego som har flyttat till nya lokaler och hade stor invigningsfest.

dec3-6
Jag sprang in i Megan som var gullig som vanligt.

dec3-4
Och så kollade vi på våghalsiga snubbar som gjorde snubbiga grejer.

dec3-7
Senare på kvällen lyckades vi ta oss till December Nights, det där massiva julfirandet i Balboa Park som jag nämnde i förra inlägget. HELA San Diego var där och det var köer överallt, så vi parkerade hemma hos en kompis som bor nära parken och promenerade istället för att försöka köra dit.

dec3-8
Väl framme hittade vi ett svenskt luciatåg. Jag hade försökt förklara Lucia för Paul och vår kompis Ace på vägen dit, men vet ni hur knäpp den här traditionen låter när man försöker förklara den för amerikaner? De blev inte direkt klokare efter att ha sett luciatåget heller.

dec3-9
Jag köpte en påse kexchoklad och sen värmde vi oss med lite glögg innan vi lyckades tränga oss genom folkmassorna och gå hemåt igen.

dec4-2
Nästa morgon gjorde vi något som jag har velat göra ända sen jag flyttade till San Diego, nämligen att gå på drag-klubben Lips. Varje söndag har de “Gospelbrunch” i North Park och eftersom det var min kompis Sarahs födelsedag gjorde vi slag i saken och gick dit. Den här gravida (“gravida”) nunnan (“nunnan”) växlade våra 20-dollarsedlar till 1-dollarsedlar som vi sen knölade ihop till bollar och kastade på drag queensen när de uppträdde.

dec4-3
Ni ser ju, mycket bättre än att gå i kyrkan!

dec4-1
Jag älskar drag queens, de är så himla fab och sassy och roliga. Har sett alla säsonger av RuPauls Dragrace och vill typ vara kompis med alla deltagarna. Men jag nöjer mig med detta för tillfället!

dec4-5
Sarah hade brutit foten några dagar tidigare och hade fått låna en rullstol av Coreys pappa. Den kom ganska väl till hands efter att hon hade druckit bottomless mimosas på Lips i flera timmar.

dec4-4
Efter Lips gick vi vidare till Kindred för att äta en sen vegansk lunch och dricka födelsedagscocktails. Sen åkte vi hemåt och jag satte mig i soffan och läste hela den senaste Kepler-boken på 600 sidor i en sittning. Mycket bra helg!

2 Comments

  • Annika

    Låter som en jättebra helg! Jag är besviken att jag missade SWEA-julmarknaden och December NIghts men var inte i stan. Och jag bor alldeles i närheten av Lips men har aldrig varit där – någon gång (fast man måste nästan vara ett gäng som går dit känns det som)!
    Lunchen såg god ut också.

    • Cinderalley

      Ja gå till Lips! Det går att bara vara några stycken, behöver inte vara ett helt gäng. Väldigt underhållande 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *