Sverige vs. USA

Svensk jul med 350 000 personer?

glogg

Det är ju december nu så man måste kanske säga något om julen? Jag är egentligen ganska ointresserad av högtider (med Halloween som enda undantag) och försöker slippa undan att fira dem så ofta jag kan. Fick till exempel med mig Paul till Hawaii förra julen, till Mexiko över Thanksgiving, och den här julen åker vi till Puerto Rico (gud, låter ju som någon jetsettare nu?). Men av någon anledning blir jag numera ändå sugen på att göra svenska grejer så här års, det är väl något undermedvetet, att december förknippas med att vara hemma med familjen?

Det här började förra året, när jag gick på December Nights (som är en megastor julmarknad i Balboa Park) med några kompisar. Jag skrev om det här. De hade en svensk julmarknad med ett glöggtält, luciatåg, svenska julsånger och svenskt godis och jag blev oväntat helt glad och nostalgisk.

Ikväll och imorgon är det dags för årets December Nights, och egentligen vill jag helst slippa gå – det är så SJUKT mycket folk, på riktigt omkring 350 000 pers, och det går inte ens att ta en Uber dit för att det är så mycket trafik. Man får sitta i bilköer i flera timmar – och då bor jag ändå en typ 10 minuters bilfärd från Balboa Park.

Så vi får se om jag pallar. Om inte var vi i alla fall på Ikea igår och köpte godis och müsli, så jag kanske redan har fått min dos av svenskhet för den här veckan?

ikea

Hej då!

5 Comments

 • Emmelie

  350 000 pers på riktigt? Huvaligen.. Lät som otrevligt mycket folk på en alldeles för liten yta.. Hade helt klart stannat hemma i ett sånt läge och pimpat huset för en extra dos julstämning, med glitter i en hand och lite vin eller öl i högsta hugg i andra ;P

  .. Såg även att du skrivit om Gilmore Girls, är ingen serie jag följt så men har iaf sett nått avsnitt och alltid tyckt det verkat som en mysig serie.. Fastnade för det där du skrev om Rory och hur hon inte lyckats i sin karriär, funderade ett tag och kanske är det serieskaparnas mening att det ska vara så? Tänker lite som så att hon verkar ha haft alla möjligheter att lyckas men ändå inte gjort det, vilket skulle kunna tolkas som så att bara för att du har alla förutsättningarna för att lyckas så behöver det inte alltid bli så, krävs lite mer än så som tex rätt personlighet/inställning och vilja oxå..

  Ha en fin helg nu, njut och må väl ღ

  • Cinderalley

   Hemma hos oss blir det ingen julstämning, så vill man ha jul får man gå på såna här event 🙂

   Nja alltså, grejen med Rory är ju att hon genom hela serien är jätteambitiös och dessutom duktig på det hon gör, så kombinerat med kontakter och hennes andra privilegier tycker jag inte att det finns någon anledning för henne att inte lyckas. Alltså, jag skulle inte heller beskriva en vanlig arbetslös 32-åring som “misslyckad” men just eftersom det är Rory så känns det så.

   Tack detsamma 🙂

 • Jenny

  Har inte orkat ga pa December Nights pa nagra ar nu, just det har med att ta sig dit ar sa jobbigt. Vi gick dit en gang, men sa far man ocksa ga hem, och efter att man fatt sta/ga runt hela kvallen sa orkar man inte det helt enkelt. De rakade inte ha glogg pa Ikea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *