Jobbrelaterat

TGIF

Idag är det fredag och jag är tillbaka på jobbet för första gången sen i måndags eftersom jag har dragits med en envis förkylning (som visserligen inte har gett med sig ännu, jag har bara bestämt för att ignorera den). Och eftersom ni är några som har frågat tänkte jag ge en liten sista uppdatering angående det där andra jobbet.

Det var en position som Digital Executive Producer på en av de största nyhetskanalerna i stan, och jag skickade ärligt talat in ansökan lite halvt med hopp om att aldrig höra något. Men sen blev jag alltså kallad på en första intervju, och sedan en andra, och till sist en tredje, och trots att alla intervjuerna gick bra hade jag vid det laget velat ganska mycket fram och tillbaka kring huruvida jag verkligen ville ha jobbet. En del av mig ville det, absolut, men en annan del av mig gillar mitt nuvarande jobb så himla mycket att jag inte alls kände mig redo att lämna det. Och till slut vann delen som vill stanna kvar där jag är, så för några dagar sen mailade jag det nya jobbet för att, ja, withdraw my candidacy. Det kändes schystare att inte slösa bort mer av varken deras eller min egen tid.

Och jag känner mig nöjd med detta. Inte minst för att min arbetsdag idag innehåller både en kock som kommer in med pizza och glass till lunch, och en ölprovning med några av San Diegos nyaste bryggerier. Det hade varit fint att jobba med nyhetsjournalistik, men det kan jag ju fortfarande göra någon gång i framtiden. Just nu känner jag mig ändå ok med att få betalt för att äta pizza och dricka öl istället. Det gör mig eventuellt till en sämre människa, men då får det vara så.

beertasting

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *