Listor,  Resor

Svensk sommar och en sommarlista

sommar01

Nu är det bara en månad kvar tills Paul och jag åker till Sverige, och varje gång jag tänker på det blir jag helt pirrig av lycka. Alltså, jag skulle vara himla glad om det bara var jag som åkte eftersom jag saknar Stockholm och alla människor jag gillar där. Men att jag får ta med mig min favoritperson, som aldrig ens har varit i Europa, och visa honom allt jag saknar – det gör allt 100 gånger roligare.

Med anledning av detta kommer här en sommarlista. Jag gjorde denna förra året, och nu när det nästan är juni känns det som att det är dags igen.

Mina planer för sommaren:
ÅKA TILL SVERIGE! Är så peppad på detta, ni fattar inte. Vi är där i lite drygt två veckor, vilket jag redan är stressad över eftersom det inte känns tillräckligt. Men två veckor är ganska lång tid när man reser, jag försöker komma ihåg det.

Den andra stora planen är att jag ska åka till Kroatien i en vecka i september för att fira min pappa som fyller 60 och har hyrt en segelbåt där tillsammans med familj och vänner. Det känns helt overkligt att få åka till Europa två gånger på samma år och det krävdes ganska mycket övertalning av min chef för att få ledigt för detta. Men häromdagen fick jag äntligen grönt ljus, och samma dag bokade jag min flygbiljett till Split. PEPPEN!     

Hur länge ska du vara ledig?
Har alltså på något vänster lyckats få till tre veckors semester, två i juli och en i september. Annars satsar jag stenhårt på det här med minisemester varje helg.

sommar03

Vad ser du mest fram emot?
Sverige! Parkhäng! Att åka båt i skärgården och bada från solvarma klippor. Att få visa sommar-Stockholm för Paul, promenera genom Djurgården och dricka öl på uteserveringar på söder. Hänga med min familj och alla vänner jag har saknat. Läsa högvis med böcker.Det är möjligt att jag överromantiserar svensk sommar en smula. Men så länge det inte regnar varje dag kommer jag nog ändå att vara ganska nöjd.

Annan grej jag ser fram emot? En vecka på en segelbåt i Kroatien.

summeressentials

Vad kommer du att köpa inför semestern?
Har redan köpt det mesta jag behöver: ny bikini, sandaler och solglasögon. Och solskydd.

Kommer du att bli brun?
Jag har gått upp kanske 5 foundationnyanser sen jag flyttade till Kalifornien så jag vet ärligt talat inte om det är fysiskt möjligt för mig att bli brunare? Obs att jag fortfarande är ganska blek, jag var typ genomskinlig innan jag flyttade hit.

Vad kommer du att äta?
Pappas pannkakor och kanelbullar. Svensk yoghurt i mängder. Och bröd! Svenskt bröd, åh. Finns Blå Lotus på Katarina Bangata kvar? I så fall ska jag äta deras veganmacka. Färskpotatis, svenska jordgubbar, smultron, lagrad ost, Kexchoklad, snabbmakaroner. Alltså, jag skulle kunna skriva en hel avhandling om allt gott jag planerar att äta när vi är i Sverige.  

Resten av sommaren äter jag väl det gamla vanliga. Pasta varje dag.

sommar05

Vad kommer du att dricka?
Rosé och halvljummen öl direkt från Systembolaget i Vitabergsparken <3

Vad kommer du att ha på dig?
Är försiktigt väderoptimistisk och planerar att mest ha på mig shorts, linne och sandaler. Och hatt. Alltid hatt.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Svensk punk. Just nu: denna.

Vad oroar du dig för?
Att det ska regna i Stockholm i juli.

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *