Äventyr,  Resor

Har ni varit i Kroatien?

Eftersom jag lever efter devisen “varje helg är en minisemester” så har jag haft så fullt upp med roliga grejer på sistone att jag nästan har glömt bort att jag sticker till Kroatien nästa vecka (gud vilken dryg grej att säga, förlåt). Jag har aldrig varit i Kroatien tidigare och vet ärligt talat inte så mycket om landet, men nu när jag har börjat googla ställen att besöka så börjar jag bli så himla peppad på detta. Det är SÅ SJUKT FINT, och jag får tygla mig själv för att inte börja överplanera, vilket jag annars har en tendens att göra. (Enligt min pappa brås jag på min farmors sida av släkten som var full av reseledare och researrangörer. Pappas morbror Per hade till exempel följande slogan: “Per buss, per båt, Per Brodin”.)

Vi ska alltså segla runt i Adriatiska havet i en vecka och borde hinna med ganska många öar/städer, till exempel Split/Trogir, Brac, Hvar, Vis, Bisevo… Om någon av er har varit i Kroatien skulle jag vara oändligt tacksam över tips på – ja, egentligen vad som helst. 

(Alla foton lånade från visiting-croatia.com)

6 Comments

 • Helen

  Ja! Jag har varit i Kroatien! Nu i somras var vi på bilsemester i Europa och besökte då bland annat Kroatien.
  Vi höll oss i norra delen (Istrien) eftersom det blev mycket bilåkning ändå…
  Kan rekommendera ett besök i Rovinj – en stad med mycket gammal stadskärna. Mycket mysiga gränder och restauranger.
  Rätt mycket folk kvällstid om man vill äta. Vi åkte även till världens minsta stad, Hum. Hur mysigt??
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Hum
  Kan även rekommendera att åka till Porec för att bada, snorkla eller dyka. Mycket fint vatten! Badskor är bra eftersom det är ganska stenigt och det kan finnas sjöborrar.
  Blir mycket sugen på att åka dit igen!

 • Anna

  Hejsan!
  Jag har seglat en vecka i södra skärgården och det var så himla vackert! Mitt mest bestående minne var doften av örter, det luktade liksom varm rosmarin överallt. Härliga varma havsbad i ljummet vatten, mycket grillad mat ( dock mycket kött…), snällt folk som inte gjorde så mycket väsen av sig och mysiga små byar med enkla och rustika serveringar. Jag köpte hem olivolja , vin och torkade örter plus lite keramik. Hoppas ni får det toppen!
  Kram Anna N

 • Ida

  Gå in på fokis.se
  Hon var där för någon månad sedan i huvudstaden där och gick runt och kollade på en den Game of thrones hotspots eftersom att serien spelas in där om jag inte minns helt fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *